Alen Smailagić i Valter Tavares
Alen Smailagić i Valter Tavares; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Centar Reala Valter Tavares trenirao je sa ekipom pred početak meča 30. kola ACB lige protiv košarkaša Saragose, što znači da će najverovatnije igrati u utorak protiv Partizana.

Real i Saragosa se sastaju u nedelju u španskom šampionatu i za taj meč će Tavares ostati van tima jer je ulog u utorak uveče od 20.30 daleko veći.

PROČITAJTE JOŠ:

Realov trener Ćus Mateo očigledno želi da ga sačuva za utorak i duel protiv Partizana, treći u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, gde Madriđani pokušavaju da u Beogradskoj areni smanje na 1:2 u seriji Top 8 faze.

Tavares je tokom prve utakmice u seriji već imao problema sa kolenom i na njemu se tokom prvog poluvremena isprva našao steznik, kasnije bandaža.

Drugo poluvreme stameni centar „kraljevskog kluba“ nije ni mogao da igra, a naredni meč u „Vizink centru“ je propustio u potpunosti i Partizan je oba okršaja dobio.

Drugu utakmicu obeležio je skandal sa tučom posle koje su suspendovani Gabrijel Dek i Geršon Jabusele u Realu, a Kevin Panter i Matijas Lesor u Partizanu.

Upravo zbog izostanka Deka (najboljeg strelca iz prvog meča sa 24 poena) i Jabuselea, odnosno Lesora na drugoj strani, Realu potrebna nadmoć u reketu, zbog čega bi Mateo želeo da sačuva Tavaresa za utakmicu sa Partizanom.

Moraće da rizikuje i ide na sve ili ništa, jer bi Real porazom u Beogradu ostao bez Fajnal-fora, dok Partizan može da kalkuliše da li da sačeka da Lesoru istekne suspenzija i odigra slabije jednu utakmicu pre nego što zapne u četvrtoj pred svojim navijačima i obezbedi F4.

Osim Tavaresa, van tima u meču protiv Saragose ostali su Mario Hezonja i Fabijan Kozer, dok su među 12 igrača i Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, koji su suspendovani u Evroligi, pa mogu da se posvete domaćem frontu.

BONUS VIDEO: Najveća sramota evropske košarke: Tuča u Madridu, svi igrači isključeni, Jabusele davio i bacio na parket Egzuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar