Foto: Peđa Milosavljević, Starsport

Toni Kukoč, slavni nekadašnji košarkaš, je u Domu omladine pred premijeru filma "Toni Kukoč - Magična sedmica" autora Sabahudina Topalbećirovića u okviru 71. martovskog festivala govorio o poseti utakmici Partizana i Olimpijakosa i dočeku koji su mu priredili navijači crno-belih.

„Ja sam se uvek super osećao u Beogradu, Partizanova publika me je uvek lepo dočekivala, žao mi je što nisu pobedili ali još imaju šansu za plej-of“, kazao je Kukoč.

Pročitajte još

Kukoč je bio gost Partizana zajedno sa centrom Dinom Rađom.

Potom je evocirao i uspomene na svoju prvu utakmicu:

„Otac me je odveo na utakmicu Jugoplastika – Makabi, bilo je puno, srčano navijanje… Ako poredim sa onim od sinoć, podjednako je bilo srčano. Činilo mi se da je najveća dvorana na svetu“, dodao je Kukoč.

Toni Kukoč je bio čuven po sjajnom šutu, osvrnuo se i na taj deo svoje igre, gde je spomenuo i Novaka Đokovića:

„Neću da se poredim sa Novakom ili Mesijem, ali ako šutnete 500-600 puta na dan, pogađate to i kad je važno“, rekao je Kukoč.

Potom je dodao:

„Kad šutnete tako, i pre nego što vam lopta bude u rukama, više se iznenadite kad promašite nego kad pogodite.“

Potom je ispričao i jednu anegdotu iz perioda dok je nastupao za Čikago Bulse:

„Kad se Majkl Džordan povukao, igrao sam više, a nakon što se vratio, ja sam razmišljao da je bitno da pogodim svaki šut, da bih više igrao. Onda me je Fil povukao, rekao mi da nije bitno šutirati, postoji drugih devet stvari koje vas drže na terenu. Jednom sam promašio, pokušao da se ispravim, nisam presekao loptu, moj igrač pogodio… Tad mi je Fil rekao ‘Vidiš, o ovome ti pričam’ „, otkrio je Kukoč.

Kada je u pitanju sam film, Kukoč nije krio da je ceo proces bio veoma emotivan:

„Svakome je teško suditi o filmu koji je o njemu, pogotovo jer počinje pričom o mom ocu, koji je umro par dana pre premijere… I moja mama je gledala film sa mnom u Splitu, nije oka sklonila sa ekrana. Strašno emotivno je palo i njoj i meni.“

Otkrio je šta ga je posebno obradovalo:

„Sport vole svi, mi sa te unutrašnje strane gkedamo tu stranu sportsku, ali kad to prođe želja nam je da ostavimo što bolji utisak, veze sa ljudma. Svi moji saigrači su imali šta lepo da kažu o meni, to mi je posebno drago“, zaključio je Kukoč.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare