Foto: STARSPORT

Jam Madar, izraelski plejmejker, napustio je redove Fenerbahčea, zvanično je objavljeno na sajtu turskog kluba.

Prošlog leta Madar je iz Partizana prešao u Fenerbahče, a njegov transfer izazvao je mnogo polemike kod navijača crno-belih, pošto se sa beogradskim klubom nije razišao baš u dobrim odnosima.

Partizan je nakon toga raskinuo saradnju sa agencijom „Beobasket“, koju drži Miško Ražnatović, dok je Madar očekivao da u Fenerbahčeu napravi iskorak u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, ni pod vođstvom Dimitrisa Itudisa ni pod dirigentskom palicom Šarunasa Jasikevičusa, Madar nije baš dobijao mnogo prilike da se pokaže, pogotovo u Evroligi, iako je imao nekoliko blistavih momenata tokom sezone.

„Rastajemo se sa Jamom Madarom koji napušta Fenerbahče nakon sezone 2023/24. Zahvalni smo Jamu Madaru na svemu što je uradio za porodicu Fenerbahčea i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere“, naveli su iz redova turskog kluba.

Madar je sa Fenerbahčeom osvojio titulu šampiona Turske, dok je u Evroligi njegov tim završio kao četvrti na Fajnal-foru.

Izraelac je imao prosek od 10,7 poena, 6,1 asistencije i 4,3 skoka u turskoj ligi, odnosno samo 4,3 poena, 1,2 skoka i dve asistencije u Evroligi.

Spekuliše se već neko vreme da bi Madar mogao da dođe u Makabi Tel Aviv, ali su bile priče i oko njegovog dolaska u Hapoel Jerusalim ili Hapoel Tel Aviv, pa će biti interesantno da vidimo razvoj situacije u narednim danima. Nije isključeno da se Madar priključi i nekom drugom evroligašu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar