Miroslav Mića Berić, bio je gost u studiju Nova.rs pre, tokom i nakon utakmice u Evroligi između Real Madrida i Partizana.

Partizan je poražen na gostovanju „kraljevskom“ klubu u drugom kolu elitnog evropskog takmičenja (93:86), a Mića Berić je sa novinarom Nova.rs, Dušanom Markovićem, analizirao poraz crno-belih.

Sada je Partizan na učinku od dva poraza iz isto toliko utakmica.

Pročitajte još

„Ako je neka ekipa iskusna, to je onda Real Madrid. Apsolutno su najiskusniji u čitavoj Evroligi. Iskustvo i rutina je ono što nedostaje Partizanu. Nov tim, samo je Balša Koprivica bio tu i prošle sezone. Još ne znamo da materijalizujemo dobre odbrane i da sprečimo skok u napadu. Bolje smo šutirali, imali smo 21:19 u našu korist u asistencija, ali i mnogo više skokova Reala… Čak 10 u napadu, a 80 odsto toka su materijalizovali, svaka ‘ničija’ lopta je bila njihova. U trećoj četvrtini, kad smo imali priključak, imali smo izvanrednu odbranu. Onako nam uhvate loptu… Uzeo ju je Ibaka, i primili smo trojku, i posle toga serija Reala 7:0… Real živi od serija i na ovoj utakmici ih je bilo nekoliko. To je upravo ono što je odlučilo. To iskustvo igrača Reala. U najvažnijim trenucima Rejtan-Mejs je pokazao zašto ga je Real doveo. Dao je četiri trojke, i to se ne zna koja je bila teža. Tu je i Ibaka koji je sigurno odigrao meč sezone do ovog trenutka i naravno Kampaco koji je ‘glavni dirigent’. Ovo što on radi na terenu je fenomenalno“, analizira Mića Berić za Nova.rs.

Raspored za Partizan u nastavku je, čini se, dosta povoljniji.

„Ne možemo da pričamo o lošoj utakmici Partizana. Dosta je bilo i razigranih i nerazigranih igrača u etapama. Ono što me zabrinjava su početničke greške. Protiv Bajerna, ne smemo da gubimo lopte u situacijama kada moramo da rešavamo kontre i da dodamo loptu. Imali smo 10 izgubljenih lopti, i to su skoro sve bile neke početničke greške. Izgubimo loptu – oni daju dva poena. Na kraju svake četvrtine, mi obavezno primimo koš. Partizan uopšte nije igrao loš, možemo da budemo optimisti i pored dva poraza. Bila su to dva gostovanja, protiv velikog Reala i nezgodne Baskonija. Ali, sada Partizan ima raspored gde može da uđe u seriju pobeda. Protiv Bajerna u Areni, i Makabija u Pioniru, onda dolazi Virtus… Tri utakmice gde moraš da ideš na pobedu i gde si favorit, pa i protiv Makabija. Znamo da njihov apsolutno najbokji igraš, Džordan Lojd, neće da igra više. Ovo su utakmice koje moraju da se pobede, ako Partizan želi plej-of“, kaže Mića Berić.

Čitav razgovor pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar