Foto: Starsport

Košarkaš Bajern Minhena Serž Ibaka kaže da nikad nije doživeo ništa slično kao što je atmosfera u Beogradskoj areni.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bajern je na gostovanju pobedio ekipu Partizana sa 79:78, trojkom Silvana Franciska u poslednjoj sekundi meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolan poraza za jedne, slatka pobeda za druge, a Ibaka je posle meča ukazao na buku i pesmu koja je sve vreme pratila igrače u crno-belom.

„Mislim da smo se držali zajedno, znali smo da neće biti lako ovde. Njihovi navijači su ludi! Nikada nisam video ništa slično u životu, a igram košarku profesionalno već 18 godina. Držali smo se zajedno i borili smo se. Trener nam je rekao samo da se držimo plana utakmice, da se borimo i budemo jedinstveni“, rekao je Ibaka posle utakmice.

On je završio meč sa 14 poena i tri skoka i kaže da je ova pobeda bila veoma važna za Bajern.

„Potpuno je ovo ovde drugačije od NBA lige. Ali prelepo je. Za nekog ko voli košarku ovo je neverovatno“, dodao je Ibaka, koji je igrao za brojne poznate klubove od Manrese, Oklahome, Orlanda, Toronta, Klipersa, Milvokija do Bajerna.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Starsport.rs

„Da, ovo ja zovem košarkom! Ako dođeš ovde i uspeš da pobediš, to znači da si obavio strašan posao, da si se potrudio. Nije bitno kako si pobedio. Dobiti ovde je čudesno“, priča Ibaka i navodi da se nije uplašio trenutka kad je trebalo da šutira bitna slobodna bacanja.

Objasnio je i da je poslednja akcija bila zamišljena tako da je Silvan Francisko rešava svojim šutem, mada je sam Francisko rekao da je prvo hteo na ulaz, a onda se ipak digao na trojku preko Frenka Kaminskog.

“Da, to je bio plan. Ja sam bio igrač koji postavlja blok, mamac, odatle smo dalje igrali. Francisko je doneo ispravne odluke, video ko ga čuva, sačekao trenutak i ispalio šut na kom radi svakog dana, na svakom treningu. Mi verujemo u njega, da će pogoditi“, kaže Ibaka koji je na kraju konstatovao i da evropska košarka postaje sve bolja, te da može tu da se igra ako neki košarkaš ne prođe selekciju u NBA ligi.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Bajerna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar