Crvena Zvezda-Barcelona Foto: Vatroslav Hladny/Starsport.rs

Košarkaška Evroliga je objavila u utorak popodne da je kaznila Crvenu zvezdu, Partizan i Andreu Trinkijerija, trenera Žalgirisa.

Evroliga je objavila kazne u vezi sa incidentima i kršenjima pravilnika na mečevima drugog, trećeg i četvrtog kola svog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je kažnjen zbog trećeg kola Evrolige sa 5.000 evra za paljenje baklji u svojoj dvorani tokom utakmice protiv Bajern Minhena.

Zvezda je kažnjena sa 25.000 evra zbog ubacivanja predmeta na teren i pogrdnih povika prema nekoj osobi tokom utakmice protiv Barselone u Areni.

Andrea Trinkijeri je kažnjen sa 5.000 evra zbog komentara koji se tiču učinka sudija, a nisu bili u skladu sa članom 24.2.c Disciplinskog pravilnika.

Partizanov prekršaj se odnosi na član 29.2.e, dok se nepočinstvo Zvezdinih navijača odnosilo na član 29.2.f.

Zvezdini navijači su tokom utakmice vređali Kevina Pantera, košarkaša Barselone, koji je u meču u Areni bio najefikasniji i ključ pobede Katalonaca (98:94) sa 26 poena posle produžetka.

Inače, Evroliga je nešto ranije upozorila Partizan da može da bude kažnjen zbog uvreda na račun Jama Madara, igrača Bajerna, ali i zbog pogrdnog skandiranja na račun Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

BONUS VIDEO: Crvena zvezda – Barselona, najbolji momenti utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare