Čima Moneke
Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Ovog leta ime Čime Monekea se veoma često pominje u košarkaškim krugovima, pre svega zbog potencijalnog transfera.

Moneke je bio jedan od najboljih igrača u Evroligi u sezoni za nama, a nije tajna da je između ostalih i Partizan „bacio oko“ na njega.

Mnogi navijači crno-belih već dugo priželjkuju da vide Monekea u dresu Partizana, ali krilni centar ima još godinu dana ugovora sa Baskonijom i teško da će odlaziti iz Vitorije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je Pablo Laso postao novi trener Baskonije nakon što je prethodno napustio Bajern, a na konferenciji je kratko pričao i o Monekeu.

„Markus Hauard mi deluje kao igrač koji pravi razliku, jedan igrač Bajerna mi je na meču koji smo igrali protiv Baskonije rekao ‘ovo nikad nisam video, ubija nas’. Moneke je drugi veliki igrač. Danas je 3. jul i mogu da kažem da sam presrećan što su njih dvojica deo moje ekipe“, rekao je Laso.

Monekea je navodno tražila i Barselona, koja je bila zainteresovana i za Marija Hezonju, koji je ipak ostao u Real Madridu.

Takođe, u Baskoniji će ostati i Markus Hauard, jedan od najboljih napadača u Evroligi, dok je Kodi Miler-Mekintajer platio obeštećenje i prešao u Crvenu zvezdu.

Sada ostaje da se vidi s kim će se Baskonija pojačati za narednu sezonu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare