Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Košarkaš Crvene zvezde Džoel Bolomboj kaže da je odbrana presudila u pobedi nad Virtusom iz Bolonje.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je u 31. kolu Evrolige slavila sa 94:79 pred svojim navijačima u Beogradskoj areni i time se revanširala timu iz Bolonje za poraz iz prvog dela sezone (85:79).

PROČITAJTE JOŠ:

Prekinula je i niz od šest poraza u Evroligi, koji je trajao još od pobede nad Valensijom krajem januara, pošto je od drugog februara i meča sa Barselonom krenuo loš niz.

Bolomboj je bio jedan od bitnijih faktora u pobedi svog tima, 11. ove sezone u evropskoj eliti, jer je utakmicu završio sa 15 poena i pet skokova.

„Definitivno nam je ovo bilo potrebno. Bili smo u seriji od šest poraza, mučili smo se tokom sezone da budemo konstantni. Bilo je dobro sprovesti plan igre. Defanzivno smo svi bili dobro postavljeni, to je bilo najveća stvar koja je napravila razliku, te rotacije u odbrani. Ofanziva je bila dobra, postigli više od 90 poena. Ipak, odbrana je ta koja je napravila razliku. Imali smo dobre rotacije u i zaustavljali smo ih“, rekao je Bolomboj odmah posle meča.

Na pitanje koliko je teško pripremiti se za drugi meč u nekoliko dana, opisao je šta su on i saigrači radili.

„Pa ne bih rekao teško, samo nije bilo vremena jer smo igrali pre dva dana. Juče smo imali trening oporavka, istezali smo se, šutirali smo, jutros smo imali brifing i još smo šutirali. Imaš tek toliko da odgledaš video snimke i da se mentalno spremiš“, dodao je Bolomboj.

Zvezda sada ima 11 pobeda i 20 poraza u Evroligi i još ranije je izgubila sve šanse da se plasira u plej-in ili plej-of tog takmičenja.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Crvena zvezda – Virtus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar