Aleksa Avramović odigrao je partiju za pamćenje i oborio tri lična rekorda u pobedi Partizana nad Efesom (100:90), a ne tako davno bio je daleko od Evrolige.

Sada je Aleksa elitni evroligaški igrač i reprezentativac Srbije, osvajač srebrne medalje na Mundobasketu u Manili, a njegov meteorski uspon poklopio se sa dolaskom u Partizan.

Čak se i selektor Svetislav Pešić zahvaljivao Željku Obradoviću što je Avramovića prebacio na plejmejkera, jer je do tada više bio „dvojka“…

Prošao je energični Čačanin put od klubova u borbi za opstanak do borbe za Fajnal-for Evrolige sa crno-belima, u čijem je dresu protiv Efesa imao partiju za pamćenje. Igrao je u transu, pogađao u serijama i na samo sebi svojstven način gurao ekipu do vrlo važnog trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju je Avramović ubacio 30 poena, što mu je rekord u Evroligi, uz rekordan indeks od 32 i šut 9/10 za dva poena, što mu je takođe najbolji učinak na jednoj utakmici.

Ume Aleksa često i da izbaci Obradovića iz takta, ali nema dileme koliko mu je trofejni stručnjak promenio karijeru, o čemu je pričao i Miroslav Berić u našem podcastu „Pick and roll„.

„Da se vratimo dve i po godine unazad kada ga je Željko doveo, Aleksa je bio jedan dobar košarkaš, ali koliko ljudi je verovalo u to da će da izraste u ovakvog asa. Aleksa je Željkov projekat, da se ne lažemo i stao je uz njega, i on mu je vratio“, poručio je Berić, a šta je još rekao pogledajte u vrhu.

Osvrnuli smo se na ostale zanimljivosti, to što Monako do kraja ligaškog dela ima ubedljivo najlakši raspored od ekipa iz vrha, analizirali smo i šta se dogodilo Zvezdi u Minhenu, i da bez Tea nema neophodne kreacije.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Partizan u 28. kolu gostuje oslabljenom Armaniju u Milanu (petak, 20.30) i to će biti ogromna prilika za dodatni veliki korak ka plej-inu, dok Zvezdu čeka svečarska atmosfera u Monaku (četvrtak, 19.00).

Šta Mića Berić misli o Majku Džejmsu i rekordu koji ga čeka, jer mu 12 poena nedostaje da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige? A da li je priznao da će Barselona teško biti druga na tabeli i šta smo sve još zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifycastbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO „Divac, Đoković i legenda Jokić – istorija svetskog, a srpskog sporta“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare