Novaku zabranjen ulazak u Australiju na tri godine, platiće i troškove suđenja

Australijan Open 16. jan. 202208:43 > 11:44
Podeli:
Novak Đoković Novak Djokovic
Novak Đoković Foto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Novak Đoković biće deportovan iz Australije, automatski će mu biti i određena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Novak će morati da plati troškove suđenja, a što se tiče zabrane ulaska u Australiju, to se može revidirati pred sledeći Australijan open.

Naime, postoje izuzeci od zabrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da Novak učestvuje.

Ogorčen je Đoković, pobedio je već kada je sudija Keli presudio, ali je ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio diskreciono pravo da ga deportuje.

Keli je onda prebacio slučaj na Federalni sud jer je već rekao svoje, a onda je Federalni sud ostao pri odluci Hoka. Oglasio se i Novak posle svega.

„Želeo bih da dam kratku izjavu da se osvrnem na odluku posle današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom“, rekao je Novak, prenosi Ejdž.

„Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage."

BONUS VIDEO Dejan Tiago Stanković o Novakovoj drami u Australiji, koroni i kalkulisanju vlasti sa Rio Tintom