U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović je direkto iz Graca ugostila Mirzetu Čašić Šaćirović, koja na Instagramu vodi nalog mikas_recipes, a ona je sa svima podelila recept za rolat od krompira sa mlevenim mesom. Odmah smo ogladneli.

Nataša je na početku rekla da se svima poboljšalo raspoloženje kada su videli šta će praviti – jer je recept mesnat i konkretan, a pritom se kora pravi od krompira i sira, a bez brašna.

Mirzeta je iz Novog Pazara, a u Gracu živi sa suprugom i četvoro dece.

Foto: Praktična žena

Sastojci

Za punjenje

mleveno meso

1 glavica crnog luka

1 glavica belog luka

ulje za prženje

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 šargarepa

100 g pasiranog paradajza

1 kašika paste od paradajza

bibera

soli

crvena tucana paprika

kurkuma

malo timijana

100-150 ml vode

Za koru

600 g krompira rendanog koji se iscedi uz pomoć krpe

200 g rendanog sira – gaude ili mocarle

2 jajeta

1 kašičica soli

1 k biber

2 kašike sirovog peršuna

pek-papir

Foto: Praktična žena

Priprema

Mirzeta je na početku otkrila tajnu zašto u tiganju ne prži prvo luk – kako inače većina radi, već prvo poprži meso – jer kada se prvo proprži meso na vrelom ulju, onda mu se pore bolje zatvore i tako smanji mogućnost da kasnije bude preprženo i suvo, a pritom luk bolje pusti arome kada se ubaci posle mesa.

Povrće treba očistiti i usitniti, a zatim dodati mesu i luku. Dodati onda paradajz pire i paradajz pastu, naliti vodu i fino ukrčkati.

Za to vreme napravite koru od krompira.

U videu na početku teksta pogledajte kako da dovršite rolat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar