Kao savršen prilog prazničnoj atmosferi, "Praktična žena" predlaže složenac u obliku venca i urnebes salatu u obliku jelke. Pogledajte kako se prave.

Složenac u obliku venca

Sastojci:

-3 kuvana krompira

-400 g pilećeg filea

-2 jaja

-6 kiselih krastavčića

-700 g kisele pavlake

-100 g majoneza

-4 kuvane šargarepe

-100 g kačkavalja

dekoracija

-rukola, čeri i baby mocarela

Priprema:

U kružni kalup na sredini staviti čašu kako bi salata imala formu venca. Izmešati kiselu pavlaku i majonez. Na dno kalupa staviti kuvan i narendan krompir, zatim premazati mešavinom pavlake i majoneza, pa rasporedite naseckano belo meso prethodno skuvno ili ispečeno, ponovo premazati mešavinom pavlake i majoneza, zatim rasporedite kuvano rendano jaje, pa premazati mešavinom pavlake i majoneza, rendanu šargarepu i premazati mešavinom pavlake i majoneza, pa seckane krastavčiće i premazati mešavinom pavlake i majoneza i na kraju završiti rendanim kačkavaljem. Ohlađenu slanu tortu izvucite iz kalupa i ukrasite rukolom, čeri paradajzom i baby mocarelom.

Urnebes salata u obliku jelke

Sastojci:

-1kg sira

-5 kašika tucane paprika

-5 kašika ml. paprika

-8 čena belog luka

-5 kašika ulja

-50 g parmezana

-2 kašike meda

-100 g slanine

-1 struk mladog luka

dekoracija

-tortilja čips

Priprema:

Propržite slaninicu na kockice dok ne pstane krckava. U činiju izmešati sve sastojke zajedno sa slaninicom i umutite mikserom do kremaste strukture,a zatim uz pomoć providne folije napravite formu jelkice. Dobijenu jelkicu ukrasite tortilja čipsom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar