Kao savršen prilog prazničnoj atmosferi, "Praktična žena" predlaže složenac u obliku venca i urnebes salatu u obliku jelke. Pogledajte kako se prave.
-3 kuvana krompira
-400 g pilećeg filea
-2 jaja
-6 kiselih krastavčića
-700 g kisele pavlake
-100 g majoneza
-4 kuvane šargarepe
-100 g kačkavalja
dekoracija
-rukola, čeri i baby mocarela
U kružni kalup na sredini staviti čašu kako bi salata imala formu venca. Izmešati kiselu pavlaku i majonez. Na dno kalupa staviti kuvan i narendan krompir, zatim premazati mešavinom pavlake i majoneza, pa rasporedite naseckano belo meso prethodno skuvno ili ispečeno, ponovo premazati mešavinom pavlake i majoneza, zatim rasporedite kuvano rendano jaje, pa premazati mešavinom pavlake i majoneza, rendanu šargarepu i premazati mešavinom pavlake i majoneza, pa seckane krastavčiće i premazati mešavinom pavlake i majoneza i na kraju završiti rendanim kačkavaljem. Ohlađenu slanu tortu izvucite iz kalupa i ukrasite rukolom, čeri paradajzom i baby mocarelom.
-1kg sira
-5 kašika tucane paprika
-5 kašika ml. paprika
-8 čena belog luka
-5 kašika ulja
-50 g parmezana
-2 kašike meda
-100 g slanine
-1 struk mladog luka
dekoracija
-tortilja čips
Priprema:
Propržite slaninicu na kockice dok ne pstane krckava. U činiju izmešati sve sastojke zajedno sa slaninicom i umutite mikserom do kremaste strukture,a zatim uz pomoć providne folije napravite formu jelkice. Dobijenu jelkicu ukrasite tortilja čipsom.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar