Danilo Šuput je suprugu Soniu Punin iz Ekvadora upoznao tokom studiranja u Americi, a u emisiji "Praktična žena" predstavili su dva, za naše krajeve, neuobičajena recepta s bananama.
za punjenje
– 2 banane
-1/2 šolje rendanog sira
-1 šolja brašna
-1 kašičica vanile
testo
-2 šolje brašna
-1 kašika šećera
-1/2 kašičice soli
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1 šolja vode
još
-ulje za prženje
Priprema:
Za punjenje banane isecite i gnječite dok ne dobijete gust pire. Na izgnječenu bananu stavite rendani sir i posolite po ukusu. Pomiješajte brašno sa solju, šećerom i praškom za pecivo. Zatim stavite vodu na brašno i promešajte ga kašikom. Mesite brašno dok ne dobijete homogeno testo. Rastanjite testo na 2 mm debljine. Isecite male krugove pomoću kalupa ili čaše. Stavite fil u centar svakog kruga. Zatvorite ih uz pomoć viljuške. Zagrejati ulje i pržiti empanade. Kada izvadite empanade iz ulja, pospite ih odmah šećerom.
Sastojci:
-4 banane
-1/2 šolje vode
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice soli
-1/2 šolje brašna
još
-ulje za prženje
Priprema:
Banane isecite na kriške (3 dela po dužini) ili na pola ukoliko su manje. U činiju izmešati vodu, prašak za pecivo i so. Zatim dodajte brašno i mešati dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa gotova, kašikom stavite jednu po jednu bananu i potpuno ih pokrijte smesom. Zagrejte ulje u tiganju. Kašikom stavite banane pokrivene smesom i propržite ih. Kada porumene, izvadite ih iz tiganja i stavite na ubrus da se ocedi višakmasnoće.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar