Nataša Pavlović u emisiji "Praktična žena" ugostila je Draganu Dimčić koja je pokazala gledaocima kako da naprave šareno ćufte.

Ovo je recept za šarene ćuftiće.

Sastojci:
ćuftice:

– 500 g pilećeg mlevenog mesa
-500gr ćurećeg mlevenog mesa
-mladi crni luk (jedna veza)
-1 manja sveža crvena paprika
-šaka svežeg spanaća
-3 jaja

-4 kašika prezli
-so, biber, mirođija, bosiljak, majčina dušica, tucana paprika, sveži
peršun
sos:
-1/2 muskat bundeve
-1 manji karfiol

-1 praziluk
-1 manji koren celera
-2 kašike maslinovog ulja
-2 kašike putera
-1l vode
-50gr pavlake za kuvanje

-so, biber, mleveni djumbir, majčina dušica, lovor list, sveži peršun još
-150gr leblebija iz konzerve
-2 kašike maslinovog ulja
-tucana paprika, ruzmarin, so
-šaka svežeg nara
Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Leblebiju dobro osušiti ubrusom, pomešati sa uljem i začinima i dobro utrljati prstima. Rasporediti leblebiju u plehu na pek papiru i peći oko 35min. Za to vreme iseckati povrće za sos.

Bundevu iseći na sitnije kocke. Na maslinovom ulju propržiti praziluk, kad omekne, dodati bundevu, karfiol, celer, začine i sve pržiti par minuta. Naliti vodom da ogrezne i dodati lovorov list. Kuvati oko 20ak min, dok povrće ne omeksa. Kad je skuvano, izvaditi lovor i ispasirati povrće u blenderu ili ručnim mikserom. U vreli sos dodati puter i dobro promešati. Preliti na kraju sa malo neutralne pavlake, prilikom služenja. Dok se povrće za sos kuva, spremiti smesu za ćufte. Luk, svežu crvenu papriku i spanać sitno iseckati. Pomešati sa mesom, ostalim sastojcima i začinima, oblikovati i pržiti na ulju. U dubok tanjir sipati sos, pa ćuftice preko sosa, pečenu leblebiju i nar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare