Pogledajte recept za pitu sa kolenicom iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

700 g brašna

300 ml vode

25 g soli

200 g masti

Za nadev:

200 g dimljene kolenice

Pročitajte još:

50 g topljenog sira

ili

250 g sitnog sira

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka. Napraviti četiri loptice od testa, namazati mašću i ostaviti da odstoji dva sata. Kada je testo odstojalo, razvući koru i staviti fil.

Pročitajte još:

Za nadev izmešati dimljenu kolenicu koju ste prethodno malo skuvali i sitno iscepkali sa topljenim sirom ili staviti samo sitan sir. Na razvučenu koru naneti nadev i uviti pitu (burek). Pitu peći 20 minuta na 180-200 stepeni.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar