Foto:Shutterstock/Instagram/drtaniaelliott

Kad u kafiću ili restoranu naručimo neko gazirano piće, često u čaši dobijemo krišku limuna. Limun ili voće dobije se i u raznim drugim sokovima, koktelima, pa čak i vodi, a sada je jedna doktorka rekla da upravo takva pića nikada ne bi naručivala.

Doktorka Tania Eliott na svom Instagramu često deli razne savete o zdravlju, a ovog puta se dotakla higijene u uslužnim delatnostima i dodala da upravo zbog toga nikada ne naručuje pića koja u sebi imaju kriške limuna ili limete.

Osoblje često ne pere ruke, a ne pere ni limun

„Više od 70 posto kriški limuna sadrži 25 različitih bakterija i fekalnih materija, kao i unakrsnu kontaminaciju od namirnica poput sirovog mesa“, kaže ona, prvenstveno misleći na restorane, i dodaje da radnici često ni ne razmišljaju o pranju kore limuna pre nego što odrežu krišku i ubace je u piće.

Dodaje i da radnici ne peru uvek ruke, kao i da često ni ne koriste rukavice, a u komentarima su joj se javili ljudi koji su radili po restoranima i otkrili da je to, nažalost, istina.

„Kriške limuna su vaša najmanja briga“

„Kao neko ko je radio u restoranima, to je tačno u 90 odsto slučajeva. Međutim, reći ću da većina kuhinja ima posebne daske za sečenje mesa. Obično su složene po boji kako bi se izbegao taj problem“, napisao je jedan čovek u komentarima, a prenosi Index.hr.

Pročitajte još:

„Ako ste ikada radili u restoranu, znate da su kriške limuna vaša najmanja briga“, „Kada bismo poslušali vaš savet, više nikada ne bismo ništa naručili iz restorana“, pišu joj drugi, a javio se i jedan konobar koji tvrdi da nije sve baš tako kako se čini.

„Konobar ovde – sečenje voća vrlo je higijenski. Perem i dezinfikujem dasku koja je samo za šank, perem ruke, perem voće i nosim rukavice dok sečem. Mi to jednostavno tako radimo. Neki restorani i kafići to ne rade, ali mi radimo“, napisao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar