Biće oštrija, a evo kako će izgledati hladni talasi.

Sara Botić, meteorološkinja N1, gostovala je u podcastu „Život na srpskom“ gde je pričala o svojoj profesiji, ali i otkrila šta nam se sprema u zimskim mesecima.

Na planinama je, kako kaže, prvi sneg bio još sredinom septembra, a u nižim predelima prve pahulje možemo očekivati krajem novembra, ali ne i formiranje snežnog pokrivača.

„Trenutne prognoze pokazuju da će tokom decembra biti dosta snega i da će zima biti oštrija u odnosu na prethodne i da će imati jedan do dva jaka hladna talasa. Prvi bi mogao biti krajem decembra“, kaže Botić, ali napominje da su to trenutne prognoze koje treba uzeti sa rezervom.

Pročitajte još:

Sara nam je „prevela“ dugoročne prognoze meteorologa i objasnila šta u našem slučaju znači „hladni talas“, odnosno na koje se temperature misli.

„Nisu to veliki minusi u našim predelima, ali svakako će biti tokom noći -10 recimo, tokom dana možda oko nule.“

Pogledajte celo gostovanje Sare Botić u podcastu „Život na srpskom“ u kojem nam je otkrila koje meteo aplikacije ona koristi, šta nam govori toplo leto i sušna jesen, gde je u Srbiji najbolja klima, kao i kako se rade vremenske prognoze koje pratimo na dnevnom nivou.

Podcast „Život na Srpskom“: Sara Botić, meteorološkinja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare