Američka uprava za hranu i lekove (USDA) bavi se nadzorom mlečnih proizvoda, a objasnili su i koliko dugo možete držati mleko i druge mlečne proizvode u frižideru.
Jogurt se treba čuvati u frižideru na temperaturi od 4,4°C i tako može potrajati do sedam dana. Ako ga zamrznete, može trajati do dva meseca, piše N1.
Meki sirevi kao što su sveži sir, rikota ili Bri mogu se čuvati u frižideru nedelju dana, ali ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda.
S druge strane, tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog sira i parmezana mogu se čuvati u frižideru šest meseci dok su neotvoreni.
Jednom kada ih otvorite, u frižideru ih možete držati između tri i četiri meseca. Ako ih zamrznete, trajaće oko šest meseci.
Mleko se može čuvati u frižideru sedam dana, a u zamrzivaču između jedne do tri nedelje, navodi se na stranicama USDA.
***
Bonus video: Šta je to intuitivna ishrana? – gosti Ana Gifing i Tanja Mraović
Pratite nas i na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/nova.rs.lifestyle/„>Facebook
https://twitter.com/novarsonline„>Twitter
https://www.instagram.com/nova.rs_lifestyle/„>Instagram