Kada bi vas neko pitao koje su vaše najranije uspomene sa letovanja, čega biste se prvo setili? Verovatno „dugog“ puta do plaže, brčkanja u plićaku, izrade gradova i kula od peska i zasigurno užine koju je mama spremala svaki put kada izađete iz vode, jer od mnogo plivanja se i brzo ogladni. Sve te male stvari zapravo su bile najvrednija uspomena, jer smo tako ušuškani između mora i obale bezbrižno odrastali.
Poslednjih godina sve se više priča o „paradajz“ turistima, ali ovog puta u pozitivnom kontekstu i to je jedini ispravan način. Prava uživancija ogleda se u pikniku na divljoj plaži uz paštetu, domaći hleb iz lokalne pekare i kolektivni smeh koji uz zvuk talasa leči dušu.
Definitivno idealne paštete za ove vrele letnje dane, bilo da pravite vaš piknik na moru, planini, ili nekoj drugoj destinaciji jesu Argeta riblje paštete, i to iz više razloga. Pre svega, u pitanju su visokokvalitetni namazi koje čine ukusi savršeno prilagođeni za leto – lagani, kremasti, lako mazivi i sa mediteranskim začinima.
Argeta Tuna, Tuna a la siciliana, Tuna sa timijanom i limunom su neki od ukusa koji nam pomažu da oslušnemo leto. Svaki put kada otvorimo riblju Argeta paštetu preplaviće nas milina i imaćemo osećaj kao da na nekoj mediteranskoj plaži slušamo italijansku muziku, dok svakim zalogajem stvaramo novo iskustvo.
Pored ukusa koji nas mislima vodi daleko, Argetine paštete super su izbor za poneti bilo gde da putujete – ne zauzimaju mnogo mesta u koferu, lako se konzumiraju i savršen su primer laganog i ukusnog obroka na velikim vrućinama. To je upravo zato što se u ovim ribljim paštetama koriste kvalitetni prirodni sastojci i mediteranski začini koji doprinose toj svežini. Žutorepa tuna čini osnovu u većini pašteta, a pored toga tu su i sušeni paradjz, sveža paprika, timijan i limun.
Svi ovi ukusi ne sadrže konzervanse, veštačke boje, gluten, a ni pojačivače ukusa. To znači da sav taj šmek koji vas osvežava i daje energiju dolazi samo od prirodnih sastojaka i začina.
Argeta je upravo zbog toga ove godine lansirala novi ukus tune sa timijanom i limunom, kako bi maksimalno dočarala mediteransku kuhinju na najbolji mogući način, jer šta više od timijana asocira na topli Mediteran.
Zato, priča o onim turistima koji sebi prave pravi mali gastronomski raj na plaži treba uvek da nam bude inspiracija. Velike avanture i spektakularna iskustva zapravo kreću od jednostavnih stvari, a bežeći od nametnutih okvira otkrivamo lepotu i slobodu života. Baš tako žive Mediteranci – rasterećeno, bezbržno, svesno i prisutno. Upravo taj osećaj slobode, hedonizma i zabave u svakom danu Argeta je iskoristila kao inspiraciju da napravi savršene ukuse, koje nam pomažu da doživimo i mi duh Mediterana.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare