Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusna i zasitna jela bez mesa, u kojima je glavna zvezda upravo ovo slasno letnje povrće. Za vas smo pronašli zanimljiv recept za domaće ćevapčiće od tikvica, koji su u inostranstvu već pravi hit. Najbolje od svega – priprema je izuzetno jednostavna!
Sastojci za ćevapčiće od tikvica:
- 1 srednje velika tikvica
- 1 srednje velika šargarepa
- 1 srednje veliki krompir
- 1 čen belog luka
- 2 kašike brašna
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 jajeta
- 100 g parmezana
- 1 kašičica slatke paprike
- So i biber po ukusu
- Peršun po ukusu
- Maslinovo ulje
Ćevapčići od tikvica u 3 koraka:
- Tikvicu operite, izrendajte, posolite i ostavite da malo odstoji na papirnom ubrusu kako bi pustila vodu. Zatim je dobro iscedite rukama i pomešajte sa izrendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
- Smesi dodajte rendani krompir, sitno seckani peršun i beli luk. Začinite po ukusu i dobro promešajte. Na kraju umešajte ovsene pahuljice, sve još jednom dobro sjedinite i ostavite smesu da odmori 10 minuta.
- Nauljenim rukama oblikujte ćevapčiće od smese. Uvaljajte ih u brašno i ispržite na dobro zagrejanom maslinovom ulju u tiganju.
- Ćevapčiće možete poslužiti uz jogurt sos, činiju salate, grilovano povrće ili bilo koji prilog po izboru.