Ćevapi od tikvica

Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusna i zasitna jela bez mesa, u kojima je glavna zvezda upravo ovo slasno letnje povrće. Za vas smo pronašli zanimljiv recept za domaće ćevapčiće od tikvica, koji su u inostranstvu već pravi hit. Najbolje od svega – priprema je izuzetno jednostavna!

Sastojci za ćevapčiće od tikvica:

  • 1 srednje velika tikvica
  • 1 srednje velika šargarepa
  • 1 srednje veliki krompir
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 jajeta
  • 100 g parmezana
  • 1 kašičica slatke paprike
  • So i biber po ukusu
  • Peršun po ukusu
  • Maslinovo ulje

Ćevapčići od tikvica u 3 koraka:

Pročitajte još

  • Tikvicu operite, izrendajte, posolite i ostavite da malo odstoji na papirnom ubrusu kako bi pustila vodu. Zatim je dobro iscedite rukama i pomešajte sa izrendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
  • Smesi dodajte rendani krompir, sitno seckani peršun i beli luk. Začinite po ukusu i dobro promešajte. Na kraju umešajte ovsene pahuljice, sve još jednom dobro sjedinite i ostavite smesu da odmori 10 minuta.
  • Nauljenim rukama oblikujte ćevapčiće od smese. Uvaljajte ih u brašno i ispržite na dobro zagrejanom maslinovom ulju u tiganju.
  • Ćevapčiće možete poslužiti uz jogurt sos, činiju salate, grilovano povrće ili bilo koji prilog po izboru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare