Svi se slažemo da paradajz više nema ukus kao nekada, ali ako hoćete da proverite da li je pun pesticida - pogledajte mu unutrašnjost.
Mnogo se priča o organskoj hrani, prskanom ili neprskanom voću i povrću… Priča se o tome zašto danas paradajz ne miriše. A da li uopšte znate kako da proverite da li je paradajz pun “hemije” ili ne?
Da biste utvrdili ima li paradajz pesticida, presecite ga i pogledajte mu unutrašnjost. Obično paradajz s toksinima ima žućkaste pruge, sa žutim „delom“ u sredini, ističe Krstarica.
Obratite pažnju i na to da paradajz nije iste veličine i identičnog izgleda, jer taj koji izgleda kao da je „nacrtan“ po istom modelu, sasvim sigurno nije prirodan. Izbegavajte pakovano voće, ono je gotovo po pravilu iz proizvodnje u kojoj se obilno koristila hemija i pesticidi.
Ako paradajz ne izgleda „savršeno“, ako ima brazde, braon šare ili poneki izgleda “felerično”, najverovatnije se radi o neprskanom paradajzu.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare