Predstava Ženidba Foto: Narodno pozorište Priština

Predstavom "Ženidba" Nikolaja Gogolja, glumački ansambl Narodnog pozorišta u Prištini (sa privremenim sedištem u Gračanici), i u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, predstaviće se 11. septembra publici u Kulturnom centru Trebinje, s početkom od 20 sati, saopštili su iz NP Priština.

U komadu „Ženidba“, koji je nastao kao saradnja u oblasti kulture između Gračanice, Novog Sada i Trebinja, igraju Jelena Orlović, Igor Damnjanović, Branko Babović, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Jasmina Stoiljković, Nebojša Đorđević, Tamara Tomanović i Milan Vasić.

Upravo je Vasić za ulogu u „Ženidbi“, koju je režirao Milan Karadžić, na Danima komedije u Jagodini dobio statuetu „Ćuran“.

Premijerno je predstava izvedena 8. oktobra 2018. godine u Gračanici povodom 70 godina prištinskog teatra.

– Psihološki sloj komada, odnosno maestralno iznijansirani Gogoljevi likovi, koji nisu crno-beli, već vrlo životni, istovremeno podložni i osudi i sažaljenju, koji zbog svoje bezvoljnosti, teskobe i lenjosti duha, straha da izađu iz sigurne čaure, nisu u stanju da naprave bilo kakav pomak u svojim životima, podstakli su me da radim predstavu. A dodatni razlog zašto će biti nastavljena moja saradnja za Narodnim pozorištem iz Prištine/Gračanice, i saradnja tog pozorišta sa SNP-om, je izvrsna glumačka podela sa kojom je uvek zadovoljstvo raditi, a koja će na najbolji mogući način izneti ovu univerzalnu priču, koju će imati prilike da vidi publika od Vojvodine do Kosova što je izuzetno važno i za pozorišta i za publiku – objašnjavao je Karadžić.

Milan Karadžić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Narodno pozorište iz Prištine će 27. septembra s predstavom „Usud po Grigoriju“ gostovati na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dok će „Ženidbu“ 6. novembra moći da vidi publika u Temišvaru, a početkom decembra banjalučki ljubitelji teatra gledaće „Sumnjivo lice“.

Bonus video: Alternativno pozorište u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar