Vili Nelson Foto: Michael Zorn / Shutterstock Editorial / Profimedia

Muzička legenda Vili Nelson otkazao je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, koncerte u okviru Outlaw muzičkog festivala.

„S žaljenjem vas obaveštavamo da se Vili Nelson ne oseća dobro i da mu je, po naredbi lekara, savetovano da miruje narednih dana“, saopšteno je na nalozima na društvenim mrežama legendarnog muzičara Vilija Nelsona, koji je krajem aprila proslavio 91. rođendan.

Nelson je trebalo da svira u okviru turneje Outlaw festivala tri dana zaredom, zaključno s večerašnjim, poslednjim nastupom u Severnoj Karolini. Umesto kantri legende neke od njegovih klasika izvodili su sinoć Lukas Nelson i Nelson femili bend.

Nakon otkazivanja svirki, obožavaoci Vilija Nelsona komentarisali su na društvenim mrežama da za nekog ko ima 91 godinu nije ništa neobično da se razboli. Ali, zato su nastupali Bob Dilan, Robert Plant i Alison Kraus…

Nije ovo prvi put da muzičar otkazuje svirke. Naime, 2018. usred nastupa u San Dijegu slavni kantautor napustio je scenu tokom izvođenja zbog problema s disanjem. Ispostavilo se da ima težak oblik gripa, zbog čega je otkazana čitava turneja.

Vili Nelson Foto: SUZANNE CORDEIRO / AFP / Profimedia

Iako nisu precizirani detalji muzičarevog zdravstvenog stanja, očekuje da će se Nelson brzo oporaviti i pridruži turneji koju tradicionalno ovaj festival leti ima po Americi već za nekoliko dana.

– Vili će biti dobro. Sledeće nedelje očekujem da ga vidim kako nastupa na istočnoj obali SAD. Jedva čekam – naveo je Vilijev publicista. I dok ne ne navodi tačan datum povratka kantautora na binu, magazin Today podseća da bi Nelsopn trebalo da nastupi na ostatku turneje koja će trajati do septembra.

Podsetimo, dokumentarac o Viliju Nelsonu i njegovoj porodici premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sandens festivalu.

Bonus video: Ivan Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar