Ovo je treći ponedeljak zaredom kako Filharmoničari sprovode akciju „buđenja“ Ministarstva kulture svirajući ispred njihovog zdanja u Vlajkovićevoj br. 3 kako bi ih podsetili da čekaju odgovor na njihov apel u kojem su istakli dugogodišnje nezadovoljstvo materijalnim statusom.

Prvo buđenje su priredili trubači, potom udaračka sekcija, a danas su na red došli hornisti. Da li će se Ministarstvo kulture „probuditi“ ili će Filharmoničari preduzeti radikalnije korake?

Podsetimo, članovi Beogradske filharmonije su uoči koncerta 9. februara u Kolarčevoj zadužbini pročitali javni apel pred publikom koja ih je podržala ovacijama. Ministarstvo kulture je nakon toga osnovalo Radnu grupu povodom ovog ali i apela članova Srpskog narodnog pozorišta. Međutim, oni nemaju svoje predstavnike u tom telu.

Zaposleni u Beogradskoj filharmoniji su nakon toga ponovo apelovali i u svom pismu, između ostalog, istakli da izražavaju veliko nezadovoljstvo diskursom od predstavnika državne uprave koji kulturu uporno tretiraju kao „malog od palube“ koji treba da živi u senci svih ostalih resora.

Bonus video: Beogradska filharmonija budi Ministarstvo kulture

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare