Foto:SKC Kragujevac

Na Festivalu “Kulisa”, koji kragujevački Studentski kulturni centar organizuje osmi put, predstaviće se šest amaterskih i akademskih pozorišta iz Srbije. Festival traje do 19. marta, a predstave se igraju u sali Prirodno matematičkog fakulteta.

Slogan ovogodišnjeg festivala je “Ljuljaj me nežno”, a organizatori su saopštili da su u selekciji aktuelne društvene teme iz najnovije amaterske i akademske pozorišne produkcije.

U takmičarskom delu učestvuju pozorišne trupe iz Čačka, Jaše Tomića, Požarevca, Niša, Bečeja i Grabovca kod Trstenika.

Selektor Festivala, pozorišni reditelj Dragan Jakovljević ocenio je da su predstave različite po žanru i stilu, ali da “problematizuju društvenu stvarnost i postavljaju ozbiljna pitanja”.

Foto:SKC Kragujevac

Na repertoaru osme “Kulise” biće izvedena dela Žan Klod Danoa, Minje Bogavac, Ljudmile Razumovske, Davida Pakea, Siniše Kovačevića i Šekspirov “San letnje nooći”.

Odluku o najboljim predstavama donosiće dva žirija – stručni žiri i žiri učesnika.

U sastavu ovogodišnjeg stručnog žirija su Sanja Matejić glumica kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra, Tijana Grumić dramska spisateljica i dramaturškinja i Milan Kolak pozorišni i filmski glumac.

Foto:SKC Kragujevac

Festival će otvoriti tribina Zakulisni razgovori, čiji će učesnici biti članovi oba žirija, a posle izvedenih predstava, svakog festivalskog dana u Kontakt galeriji SKC-a, biće organizovan i Okrugli sto za razgovor o predstavama. Domaćin festivala, Akademsko pozorište SKC-a u čast nagrađenih izvešće svoju predstavu “Autobus S”.

Predstave se igraju od 16. do 19. marta u dva termina od 18h i 21h, a ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO: Ljuba Bulajić – Glumac među bajkerima, ili bajker među glumcima?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar