Mladen Andrejević, predstava "Ispovesti varalice Feliksa Krula" Hartefakt kuća Foto:Dragana Udovičić

Monodrama “Ispovesti varalice Feliksa Krula” po delu Tomasa Mana, u adaptaciji, režiji i izvođenju glumca Mladena Mlađe Andrejevića, od nedelje 19. maja u 20 časova, biće na repertoaru u Hartefakt kući u Beogradu.

Ovo je predstava koju je Mlađa Andrejević prvi put izveo kao svoj diplomski ispit pre 45 godina u saradnji sa profesorom Predragom Bajčetićem i za to je nagrađen priznanjem “Mata Milošević” za najboljeg studenta FDU. Na repertoaru Ateljea 212 predstava je bila od 1997. do 2000. godine.

Mladen Andrejević, predstava „Ispovesti varalice Feliksa Krula“
Hartefakt kuća Foto:Dragana Udovičić

Andrejević o svojoj predstavi kaže:

– Ako je jasno da „sila što uči svica da svetli“ predstavlja, po mom tumačenju, samoljublje tj. želju za superiornošću, želju za vladanjem nad drugima, manipulisanje drugima, onda taj problem postaje bitan kada se proširi na bavljenje glumom. To jest – čini mi se da uslovno rečeno, treba služiti ideji o lepom i istinitom i da je jedino to razlog zbog koga se treba baviti ne samo glumom, nego bilo kojom drugom umetnošću u zavisnosti od talenta i opredeljenja. Radi se, takođe, i o teškoći ostvarivanja sebe kroz glumu, jer ona jednostavno nije i ne može biti slikarstvo, muzika itd. Glumac, nije sam, pozorište nije jedan glumac, pozorište je dobra predstava. Radi se, dakle, o pokušaju da kroz ovu monodramu kažem nešto o sebi i o mom shvatanju glume i umetnosti.

Nepune dve godine od otvaranja najnovije pozorišne scene u salonskom stanu u centru Beograda, Hartefakt kuća na svom repertoaru ima predstave za koje se redovno traži karta više – “Klimaks”, “Kako sam naučila da vozim”, “Naš sin” i druge.

Bonus video: „Publika želi da mi njih čujemo“: Predstava „Naš sin“ na karavanu kroz Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar