Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; Tanjug/Vladimir Šporčić; Antonio Ahel/ATA; Milan Maricic/ATAImages

Ako je Aneta Ivanović uradila nešto protiv interesa RTS-a, i mimo ugovora, neka se zbog toga podnese tužba ali to ne može da ima nikakve veze sa snimanjem serije "Pupin", kaže za Nova.rs Branislav Klanšček.

Trenutno su obustavljeni poslovi na pripremi snimanja serije „Pupin“, saopštili su pre neki dan iz RTS-a. Ovo saopštenje Radio televizije Srbije stiglo je nakon što je Pištaljka objavila da je bivša urednica „Šarenice“ Aneta Ivanović, inače vlasnica firme Atena Production koja je izvršni producent i kreator ove serije, preprodavala priloge zaposlenih na ovom javnom servisu, bez njihovog znanja i saglasnosti, Turističkoj organizaciji Srbije.

Na sednici Upravnog odbora RTS-a, održanoj u petak predsednik UO Radio televizije Srbije Branislav Klanšček tražio je, kako priča za Nova.rs, pojašnjenje direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića šta se desilo sa serijom „Pupin“:

– S obzirom na sve što se prethodnih dana dešavalo i medijskih afera oko Anete Ivanović, „Šarenice“, „Pupina“ tražio sam pojašnjenje direktora. Mi smo prošle godine u ovo vreme, kao Upravni odbor, dali saglasnost direktoru da potpiše ugovor s producentskom kućom Atena Production za snimanje serije „Pupin“. Direktor je potpisao taj ugovor i taj papir postoji. Upravni odbor nema nikakva saznanja o tome šta se dalje dešavalo. Zvanično, mi nismo raskinuli ugovor, niti to možemo, dakle ugovor i dalje postoji. Ne znam ni sam o čemu se radi – priznaje Klanšček.

Branko Klanšček Foto: Milan Maricic/ATAImages

Generalni direktor Javnog servisa je članovima UO RTS-a objasnio na sednici u petak da „nema novca za tu seriju“…

– Dodao je i kako su pokušali da naprave aneks ugovora i da kao koproducent u projekat uđe MTS, ali da se to nije ostvarilo. Na kraju, sve je ostalo nedorečeno, status kvo, a ugovor je, prema mojim poslednjim saznanjima, još validan.

Komentarišući saopštenje vlasnice kuće Atena Production Anete Ivanović da je podnela tužbu protiv RTS-a posle jednostrane odluke tog javnog medijskog servisa da obustavi rad na snimanju serije „Pupin“, Klanšček ponavlja da ugovor nije raskinut.

Foto: Vesna Lalić

– Doduše, ne znam da li ga je Aneta Ivanović jednostrano raskinula… Mi, kao RTS, smo ispunili jednu od obaveza iz ugovora. Prva tranša od 100.000 evra za snimanje serije uplaćena je u februaru. Onda je trebalo da u martu platimo još 200.000 evra, a toliko i u aprilu, međutim te druge dve tranše nisu plaćene jer, kako nam je rekao direktor na sastanku, tih 100.00 evra koje smo prebacili producentska kuća Atena Production nije opravdala. I zato se stalo s narednim isplatama. Na istom sastanku kazao sam direktoru da nije u redu da sve to saznajemo iz medija. Takođe, stanovišta sam, posle svih medijskih napisa oko „Šarenice“ i Turističke organizacije Srbije, da ako i eventualno postoji nešto sumnjivo s Anetom Ivanović, to ne može nikako da bude vezano za projekat serije „Pupin“. Ako je Aneta Ivanović uradila nešto protiv interesa RTS-a, i mimo ugovora, neka se zbog toga podnese tužba ali to ne može da ima nikakve veze sa snimanjem serije – odsečan je naš sagovornik.

Aneta Ivanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nije u redu, ponavlja, da kao predsednik UO RTS-a iz medija saznaje da li je ili nije Aneta Ivanović prodavala ili ustupala materijal RTS-a Turističkoj organizaciji Srbije…

– Ako je to tačno, svakako je posredi prestup. I za to treba da bude procesuirana. Ali, to ne sme da ima bilo kakve veze sa potpuno drugim ugovorom za snimanje serije „Pupin“. Da li gospodin Bujošević ima nameru da raskine ugovor ostalo je posle sednice UO RTS-a nedorečeno i nejasno. Nije eksplicitno rekao ni da će se jednoga dana nastaviti snimanje, niti da će raskinuti ugovor – kaže na kraju Branislav Klanšček.

Bonus video: Javni servis, tajni poslovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar