Foto: Somborski filmski festival/Promo

Glumac Svetozar Cvetković ovogodišnji je dobitnik nagrade "Pavle Vuisić" koja se dodeljuje za životno delo, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Nagrada će mu biti uručena u Nišu na otvaranju festivala glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti“.

Ovo prestižno priznanje ranije su dobili Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Predrag Manojlović, Neda Arnerić i drugi.

Svetozar Cvetković rođen je u Beogradu 1958. godine, gde je diplomirao 1980. na Fakultetu dramskih umetnosti. Te godine dobija angažman u pozorištu Atelje 212, u kome je i danas zaposlen. Bio je i direktor tog pozorišta od 1997. do 2009. godine. Učestvovao je u organizaciji i produkciji predstavljanja naših pozorišnih predstava u svetu — u Kanadi, Americi, Austriji, Sloveniji, Engleskoj i Švajcarskoj. Pokrenuo i realizovao sa Ateljeom 212 prvu posleratnu razmenu najznačajnijih pozorišnih ostvarenja na liniji Ljubljana – Beograd – Sarajevo.

Cvetković je jedan od najangažovanijih glumaca, a između ostalih igrao je u filmovima „Gluvi barut“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Država mrtvih“, „Realna priča“, „You go to my head“, „Pucnji u Marseju“, „Dobra žena“, „Falsifikator“, „Stepenice za nebo“ i u brojnim serijama poput „Vreme smrti“, „Crna svadba“, „Porodica“, „Žigosani u reketu“…

Bonus video: Svetozar Cvetković -Bilo je veliko zadovoljstvo raditi „Vreme smrti“ sa svim tim ljudima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar