Foto: Promo/Narodna bibioteka Srbije

Razgovor sa kineskom spisateljicom i novinarkom Bai Lin povodom njene knjige „Privlačnost granica: doživljaj Jugoslavije”, koja će biti objavljena u Кini, održaće se sutra u 12 časova, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije.

Bai Lin će govoriti o svom putopisu i doživljaju zemalja bivše Jugoslavije, razgovor će voditi Nenad Šaponja, a prevodiće Jelena Fu.

Кineska spisateljica i nezavisna novinarka Bai Lin, poput savremene Rebeke Vest, svoju knjigu je zasnovala na osnovu petogodišnjih istraživanja na proputovanjima po celokupnoj teritoriji bivše Jugoslavije. „Privlačnost granica: doživljaj Jugoslavije“ svedoči o vremenu postojanja zemlje koja je nestala „ostavljajući sablasno nasleđe širom Istočne Evrope“.

Od 2018. do početka 2020. godine, autorka je hodila zemljama bivše Jugoslavije i prošetala kroz njenih šest bivših republika, susrela se sa meštanima, razgovarala sa njima ili polemisala. Кroz sećanja na različite zemlje i različite generacije, bivša Jugoslavija u knjizi Bai Lin postepeno iznova nastaje u različitim verzijama priča…

Bonus video: Gost dnevnika Dragan Velikić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar