Pozorište Bora Stanković u Vranju Foto:N1

Životi porodica u jednoj stambenoj zgradi u vreme pandemije virusa korona obrađeni su u novoj predstavi pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja "4 zida ili tragikomedija o karantinu" koja će premijerno biti odigrana u petak, 10. februara od 20 časova. Komad je rađen po tekstu Aleksandre Jovanović, Nine Plavenjac i Bojana Tasića, a režiju potpisuje Stevan Bodroža.

U ostvarenju su obrađene četiri priče autora o ljudskim sudbinama, a u kamernoj igri će ih predstaviti 11 glumaca vranjskog teatra.

U predstavi igraju Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Tamara Stošić, Jelena Filipović, Marko Nikolić, Milena Stošić, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Anđela Vlajković i Dragan Živković.

Predstava je rađena u koprodukciji sa „Merlinka“ festivalom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Prva repriza predstave „4 zida ili tragikomedija o karantinu“ zakazana je za utorak, 14. februar.

Osim ove predstave, u nedelju, 12. februara, od 12 časova će premijerno biti izvedena i savremena adaptacija klasične bajke „Zlatokosa i tri medveda“ Udruženja “Mizanscen”.

U njoj igraju Milena Stošić, Marko Petričević, Jelena Filipović i Marko Nikolić.

Bonus video: Zlatija Ocokoljić Ivanović: Predstava „Ženski orkestar“ na svakom igranju dobija novu dimenziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar