Predstava Voz, Sergej Trifunovic Voja Brajovic
Predstava "Voz", Sergej Trifunović i Voja Brajović, Foto: Zvezdara teatar/Nikola Vukelić

I ovog vikenda u Beogradu igraju se matine predstave.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u nedelju 20. decembra u 12 sati, na programu je premijeru baleta „Mamac“. Istog dana u isto vreme na sceni Raša Plaović biće „Noćni pisac“ po tekstu i u režiji Jana Fabra u izvođenju Slobodana Beštića.

Na repertoaru Zvezdara teatra, na sceni Bata Stojković, u nedelju u podne je komad „Voz“, u kojem igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, a karte za ovu predstavu su rasprodate.

U isto vreme u Ateljeu 212 igra se komad „Ruska smrt“ Irine Vaskovske u režiji Andree Ade Lazić, koja je urađena u koprodukciji sa Teatrom Vuk. Igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

Atelje 212, premijera predstave „Ruska smrt“,, Foto: Boško Đorđević

Pozorište Boško Buha 20. decembra na Večernjoj sceni u podne igra komad „39 stepenika“ Patrika Barloa, po romanu Džona Bakena, u režiji Vladimira Aleksića. Alfred Hičkok je snimio film po ovom delu koji je doživeo svetsku slavu. U komadu igraju Viktor Savić, Anastasia Mandić, Goran Jevtić i Andrija Milošević.

Kao što smo najavili, i Opera i teatar Madlenianum ove nedelje, 20. decembra u 12 sati nastavlja svoj repertoar. Prva na redu je Andrićeva „Na Drini ćuprija“ koju će pripovedati glumac Tihomir Tika Stanić.

U Bitef teatru u nedelju, 20. decembra u 15.30 zakazana je predstava „Kretanje“, rediteljke Jovane Tomić, prema tekstu Dimitrija Kokanova.

„Reč je o projektu koji omogućava publici da, krećući se kroz različite prostore pozorišta Bitef, uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori – kao što su na primer fabrika i bašta – pričaju intimne monologe o usamljenosti. Upotrebom govora ali i savremenog plesa, kako je navedeno, glumci će svojim monolozima u formi ispovesti problematizovati ekskluzivnost imanja vremena i prostora da se suočiš sa problemima koji te muče, da o njima progovoriš i da ih proživiš“, kaže se u najavi.

U Beogradskom dramskom pozorištu, u okviru Beogradskog festivala igre, u subotu, 19. decembra, u 15.30 gostuje belgijska balerina i kostimografkinja Lisbet Gruve sa predstavom „Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju“.

Jugoslovensko dramsko pozorište otkazalo je Šekspirovu “Mnogo buke ni oko čega“ u režiji Ive Milošević koja je bila zakazana za 20. decembar.

Pozorište na Terazijama do kraja godine neće izvoditi predstave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar