Sanja Ninković Foto:promo narodnopozoriste.rs

U okviru projekta “Mladi koreografi”, Narodno pozorište Beograd najavilo je da će u nedelju 20. decembra u 12 časova na Velikoj sceni biti izveden balet "Mamac“ Sanje Ninković.

Iz nacionalog teatra su saopštili da je reč o baletu iz jednog čina u kojem je autorka krenula od teze da je savremeni čovek, u sadašnjem trenutku i svakodnevici svog života, svoju sklonost ka stvaranju zavisnosti od lakih sadržaja i površne zabave, počeo da prihvata kao neminovnost.

Ninković je i autorka libreta ovog baleta a njena zamisao je, kako se navodi, da predstava ima dva paralelna toka, koja se međusobno sukobljavaju ili dopunjuju, zavisno od ličnog doživljaja i poziva gledaoca da sam odluči koji će za njega biti mamac.

Foto:narodnopozoriste.rs

Ovo je druga koreografska predstava Sanje Ninković, stalne članice Baleta Narodnog pozorišta. Nakon završene baletske škole „Lujo Davičo“ ostvarila prve i solističke uloge u baletima savremenog i kalsičnog repertoara. Dobitnica je i velikog broja značajnih nagrada – “Smiljana Mandukić”, “Dimitrije Parlić”, “Nataša Bošković”. Prva je ponela Nagradu “Veruj u sebe” koju od ove godine dodeljuje Beogradski festival igre sa Erste bankom, a dobila ju je nakon velikog uspeha svog koreografskog prvenca „Jedan“.

U baletu “Mamac” nastupiće Dejan Kolarov, Olga Olćan, Miloš Marijan, Ivana Savić Jaćić, Nikolo Bianko, Brankica Mandić, Karlos Alvarado, Ada Raspor, Branko Sarić, Ljiljana Velimirov, Kristofer Vaskez i Dejana Zlatanovski.

U autorskoj ekipi su i kompozitori Maja Ćurčić i Marko Đukić, scenograf Jasna Saramandić, kostimograf Ida Ignjatović i asistent koreografa Maja Bajčetić.

Projekat “Mladi koreografi” pokrenula je, direkcija Baleta Narodnog pozorišta sa ciljem da pruži šansu i otvori novi prostor mladim, kreativnim baletskim stvaraocima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar