"Na Drini ćuprija" u izvođenju Tihomira Stanića, Foto: Promo/Madlenianum

Opera i teatar Madlenianum nakon skoro mesec dana ponovo otvara vrata za publiku. U nedelju 20. decembra od 12 časova na programu je monodrama “Na Drini ćuprija” Ive Andrića u tumačenju Tihomira Stanića.

„Odlomke iz Andrićevog dela ‘Na Drini ćuprija’ Stanić je birao i učio mesecima, u čemu mu je nesebično pomagala dr Ljiljana Mrkić Popović, lektor i profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Predan rad na ovom delu, koga Tihomir Stanić tumači veoma emotivno i dramatično, kao da se slike iz romana nižu pred vama, opravdava zainteresovanost publike za ovu izuzetnu monodramu“, ističe se u saopštenju Madlenijanuma.

Kako se navodi, ovu monodramu Tihomir Stanić izvodi skoro dvadeset godina i smatra je, ističu u ovom teatru, „prelomnim trenutkom u svoj karijeri, jer mu je omogućila slobodu igranja i prikazivanja umetnosti izvan strogih institucionalnih okvira.“

Madlenianum će tokom na nedeljnom nivou objavljivati svoj repertoar.

„Karte se mogu kupiti onlajn na sajtu pozorišta ili rezervisati na blagajni Muzeja Zepter, koja radi svaki dan, sem ponedeljka, od 10 do 17 časova. Karte se mogu kupiti i na blagajni Pozorišta u Zemunu dva sata pred predstavu 20. decembra. Karte će se prodavati sa 50 odsto popusta po jedinstvenoj ceni od 600 dinara“, ističe se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar