Predstava "Ruska smrt", Foto: Boško Đorđević

Predstava "Ruska smrt" savremene ruske spisateljice Irine Vaskovske, u režiji Andree Ade Lazić, biće premijerno izvedena sutra, 26. septembra, u 20 sati u Ateljeu 212.

„Ruska smrt“, čija je praizvedba bila u Koljada teatru u Jekaterinburgu 2014. godine, rađena je u koprodukciji Ateljea 212 i Teatra „Vuk“.

Prema rečima rediteljke, u fokusu priče su dve sestre, u tumačenju Milice Mihajlović i Isidore Minić, koje se nalaze zaglavljene u malom mestu u Rusiji, ali i u sopstvenim životima.

U staroj propaloj vikendici na periferiji grada, Valja i Nađa žive svoju „rusku smrt“ zarobljene između prošlosti satkane od razočarenja i maglovite budućnosti kojoj jedva da se nadaju.

Isidora Minic, Nebojsa Cile Ilic, Milica Mihajlovic i rediteljka Andrea Ada Lazić. Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

S obe strane razrušenih vrata njihove kuće vreba zastrašujuća svakodnevica. U njihovoj kući se, spletom okolnosti, budi Aleksej i pojavljuje se plamičak nade da će zaustavljeni životi krenuti napred.

Autorka drame uspeva da iskleše humor iz najtragičnijih okolnosti i prevede sumornu svakodnevicu u ravan apsurda.

Nađu igra Milica Mihajlović, Valju Isidora Minić, Alekseja Nebojša Ilić.

Prevodilac je Novica Antić, scenografkinja Marija Jevtić, kostimografkinja Jelena Stokuća, a izbor muzike potpisuju Andrea Ada Lazić i Dragan Stevanović- Bagzi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar