Foto: Promo/Lost Country

Novi film Vladimira Perišića "Lost Country" biće prikazan 9. oktobra u čuvenom pariskom Centru Pompidu. Ovaj film srpskog reditelja, koji živi u Parizu, deo je prestižnog Trajectoires programa, koji predstavlja najbolje svetske reditelje mlađe i srednje generacije.

Centar Pompidu domaćin je ostvarenjima nekih od najvećih filmskih autora, a u okviru programa Trajectoires u poslednjih godinu dana našli su se renomirani reditelji poput Keli Ričard, Vang Bing, Alber Sera, Radu Žude i Žoao Pedro Rodrigues.

Vladimir Perišić Foto:Maëva Benaiche

Nakon premijere u francuskoj prestonici „Lost Country“ stiže u francuske bioskope 11. oktobra, a uslediće turneja tokom koje će se reditelj susresti sa publikom u više od 20 gradova u Francuskoj.

Čuveni francuski filmski časopis „Positif“ u recenziji Perišićevog ostvarenja ocenio je da je „Lost Country“ jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg kanskog festivala iz svih selekcija.

Podsetimo, svetska premijera ostvarenja Vladimira Perišića održana je u krajem maja na Kanskom festivalu, na kojem je Jovan Ginić, koji uz Jasnu Đuričić igra glavnu ulogu dobio nagradu za najboljeg mladog glumca. Usledila je u avgustu regionalna premijera na Sarajevo film festivalu, gde je Ginić dobio Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

Pored Francuske, od sledeće nedelje publika će moći da pogleda film u takmičarskim selekcijama na festivalima u Atini i Hamburgu, a tokom narednog meseca „Lost Country“ će biti prikazan i u zvaničnim selekcijama još pet internacionalnih festivala – u Čikagu, Sao Paolu, Moreliji, El Gouni i Bogoti.

Koscenaristkinja filma, uz Perišića, jeste poznata francuska rediteljka Alis Vinokur, napisala i scenario za ostvarenje „Mustang“, koji je 2016. godine bio u trci za Oskara za najbolji strani film.

Bonus video: Sarajevo film festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar