Denis Macujev Foto: Pavel Antonov

Koncert čuvenog ruskog pijaniste Denisa Macujeva, planiran za ponedeljak 8. maja u MTS dvorani, otkazan je.

Denis Macujev je duboko potresen vestima o tragedijama koje su se nedavno desile u Srbiji, te je zajedno sa svojim menadžmentom, odlučio da otkaže koncert.

Pijanista je izrazio saučešće porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije u ovim strašnim tragedijama.

Denisa Macujeva nazivaju divom klasične muzike, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado je viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije.

Popeo se na muzički Olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine muzičar je osvojio Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja.

Svi kupci ulaznica za koncert mogu da refundiraju svoj novac.

Bonus video: Prvi koncertni klavir Kolarca ponovo u zadužbini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar