Foto:Promo/

Marko Đorđević, jedan od najboljih svetskih bubnjara, održaće dva koncerta u avgustu u Beogradu, u klubu "Bluz i Pivo".

Prvi koncert zakazan je za 8. avgust i tada će nastupiti sa svojim triom, koji će nas zajedno voditi na putovanje u nepoznato, ali ugodno, najavljuju organizatori. Njegov trio čine Aca Pejčić, svestrani multiinstrumentalista na domaćoj sceni i Gagi Heinrich, povratnik iz SAD-a, gde je nedavno magistrirao gitaru i jazz kompoziciju.

Foto:Promo/Bluz i Pivo

Drugi koncert će udružiti dve bubnjarske legende, Marka i Peđu Milutinovića u duo, pod nazivom Drum Čudo. Peđa Milutinović je poznat domaćoj publici kao jedan od najangažovanijih i najtalentovanijih bubnjara na ovim prostorima. Ovaj fenomenalni eksperimentalni projekat ćemo slušati 15. avgusta u Bluz i Pivo klubu.

Foto:Promo/Bluz i Pivo

Marko Ðorđević već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru u Njujorku, a domaći džez auditorijum imao je prilike da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. „Modern Drummer“ magazin naziva ga „bubnjarem svetske klase“ i „pravim inovatorom“. Njegov talenat rezultirao je saradnjama sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugim izvanrednim umetnicima, a uvršten je u knjigu „The New Face Of Jazz“, koja predstavlja najznačajnija imena savremene svetske jazz scene.

Ðorđević radi kao gostujući predavač na bostonskom Berkliju, čuvenom muzičkom koledžu, na kojem se, između ostalog, izučava džez muzika. Njegova virtuoznost i inovativnost prepoznate su širom sveta, a za sebe voli da kaže da je “najbolji golman među bubnjarima i najbolji bubnjar među golmanima.”

Bonus video: Rade Šerbedžija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar