Vladislav Bajac, roman, preveden na arapski, Hamam Balkanija
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs/Promo

Roman "Hamam Balkanija" Vladislava Bajca objavljen je ovih dana na arapskom jeziku u Egiptu i prvi primerci pojavili su se na Kairskom sajmu knjiga koji se održava do 14. jula, saopšteno je iz izdvačke kuće "Arhipelag".

Roman „Hamam Balkanija“ na našem jeziku objavljen je u „Arhipelagu“ 2008. godine i usledilo je ukupno devet izdanja, a u prevodu Tasbiha Adel Abdelsamea na arapski objavljena je u izdanju kuće „Al Arabi“ iz Kaira. Prvi primerci arapskog izdanja romana pojavili su se na Kairskom sajmu knjiga koji je u toku, a knjiga je izložena na sajamskom štandu egipatskog izdavača, kao i na štandu Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Arapsko izdanje nastavak je velikog međunarodnog uspeha Bajčevog romana „Hamam Balkanija“. Među jezicima na kojima je roman do sada objavljen su i engleski (u dva izdanja), kineski, nemački, francuski, ruski, španski, turski, italijanski, bugarski, grčki, albanski, slovenački i makedonski.

Za ovaj roman Vladislav Bajac dobio je Nagradu „Balkanika“ za najbolji roman objavljen na nekom od balkanskih jezika 2007. i 2008. godine, kao i Nagradu „Isidora Sekulić“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar