Eva Braun Foto: Ana V. Danilović

Grupa Eva Braun održaće u petak, 7. aprila s početkom od 21 sat koncert u sali Amerikana Doma omladine na kojem će obeležiti 25 godina od objavljivanja albuma "Heart Core".

Veliku godišnjicu albuma Eva Braun obeležiće uz brojne goste, ali i tako što će publici odsvirati celu ploču, objavljenu 1988. godine.

– Želimo da ovim koncertom obeležimo 25 godina od izlaska našeg trećeg albuma, koji se u neku ruku može smatrati i novim početkom Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu. Znam da mnogi ljudi vole taj album, uostalom „Heart Core“ je bio naša najtiražnija ploča. Kada su mi tada pokazivali kako ide prodaja, 85 odsto prodatih primeraka bilo je u Beogradu – podseća pevač i gitarista Goran Vasović pred koncert, dodajući da „obožava da svira ovde“.

Osim albuma „Heart Core“ članovi Eve Braun će svirati i numere koje su deo standardnog repertoara, saopštili su organizatori iz Doma omladine, uz još neka iznenađenja. Na svirci u Domu omladine kao predgrupa će nastupiti mladi bečejski sastav Maršali, a tokom koncerta Eva Braun će imati i specijalne goste i to Nađu Ordagić, vicešampionku ovogodišnje Pesme za Evroviziju, Damjana Dašića, lidera grupe Magic Bush i Bestbeat i glumca Sergeja Trifunovića.

Jedan od najtiražnijih i najhvaljenijih albuma Eve Braun objavljen je kad su već imali reputaciju jednog od najznačajnijih domaćih sastava u poslednjoj deceniji 20. veka. Uz pomoć producenta Mirka Vukomanovića zaputili su se u novu avanturu, jer su Goran Vasović i Petar Dolinka, kao autorski tandem, potpisali pesme koje su u zvučnom i produkcijskom smislu predstavljale prekretnicu u karijeri sastava. Među njima su: „Lavirint“, „Mala prodavnica užasa“, kao i obrada pesme Filma – „Odvedi me iz ovog grada“, u kojoj su imali „vokalnu pomoć“ glumca Sergeja Trifunovića.

Uoči koncerta u Domu omladine sastav Eva Braun objavio je novi singl i spot za pesmu „Jadransko more“, čija je autorka Tina Stojkov, ćerka gitariste Eve Braun, Zvonka Stojkova. Video prikazuje mladi par koji je u potrazi za duhom Jadrana na zimskim obalama ušća Save u Dunav, a pesmu je Vasović opisao ovako:

– Ova pesma je na neki način nastavak našeg prethodnog singla „Ti si sve„. Istovremeno je i ljubavna pesma, ali i moja posveta nekim starim i boljim vremenima, kao i posveta najlepšem moru na svetu – Jadranskom.

Na rubrici Kultura portala Nova.rs uoči koncerta čitaćete i intervju s Vasovićem.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar