Izložba “Paralelni univerzum” Ive Burg Foto:Galerija Siingidunum

Izložba “Paralelni univerzum” Ive Burg biće otvorena večeras u 18 časova u Galerija Singidunum.

Projekat “Paralelni univerzum” obuhvata različite forme likovnog umetničkog izraza i obrađuje motive autentičnosti, solidarnosti, različitosti i univerzalnog dobra.

Izložba “Paralelni univerzum” Ive Burg Foto:Galerija Siingidunum

Radovi su inspirisani kosmosom i izmaštanim paralelnim dimenzijama u kojima je svaki od izmišljenih svetova jedinstven i postoje samostalno. Oni funkcionišu kao istraživanje pojma slobode i beskraja i oživljavanje suštine najrazličitijih emocija.

U “Paralelnom univerzumu” žive autentična bića i likovi. Suština njihovog postojanja jeste beskonačna igra, a njihove aktivnosti u različitim svetovima – univerzumima predstavljene su u izrazito jakom koloritu. Znanja i veštine stečene kroz proces odrastanja i obrazovanja autorka koristi kako bi oživela neiskvareni dečji pogled na stvarnost i sačuvala dete u svakom od nas.

Iva Burg rođena je 1987. u Beogradu. Završila je master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Vizuelne komunikacije, modul Grafički dizajn. Autorka je velikog broja komercijalnih rešenja u oblasti grafičkog dizajna i ko-autorka i učesnica mnogobrojnihumetničkih projekata. Oblast interesovanja su joj ilustracija, prostorna grafika i animacija.

Izložba “Paralelni univerzum” Ive Burg Foto:Galerija Siingidunum

Izložba će biti otvorena do 27. februara 2024. godine.

Bonus video: „Plava izložba“ za osobe sa invaliditetom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar