Boris Isaković, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Veoma sam se dvoumio da li da prihvatim ulogu ili ne. Posle filma "Muškarci ne plaču", pomislio sam da je to poslednja uloga kojom ću se baviti takvim likovima. Meni je stvarno rata, posle 30 godina, apsolutno dosta i svi bismo to morali da shvatimo i početi da živimo normalne živote i da takve likove ostavimo tamo gde im je mesto, rekao je za "Dnevni Avaz" glumac Boris Isaković kog će danas publika na Filmskom festivalu u Veneciji videti u ulozi ratnog komandata bosanskih Srba Ratka Mladića.

Film „Quo Vadis, Aida“ (Kuda ideš, Aida) rediteljke Jasmile Žbanić biće prikazan tri puta danas u okviru 77. Mostre, a prva projekcija zakazana je za 16.30.

„Ovaj srbijanski glumac u filmu tumači lik ratnog zločinca Ratka Mladića, a njegova supruga Jasna Đuričić je Aida. Isaković uoči premijere za ‘Avaz’ kaže da ima velika očekivanja od filma.

– Pogotovu što je u pitanju film moje dobre prijateljice Jasmile Žbanić. I s producentom Damirom Ibrahimovićem već treći put sarađujem. Tema je vrlo bolna i mislim da će publika sigurno razviti empatiju prema tom filmu – smatra Isaković“, piše „Dnevni avaz“.

Isaković ističe da je svestan da će biti različitih reakcija na ovaj film.

– Naravno da će biti različite reakcije na film u različitim sredinama bivše Jugoslavije. U to sam siguran. Da uopšte dođe do toga da ljudi pogledaju ovaj film u svim sredinama, to će biti veliki uspeh. A reakcije, hajde da sačekamo – rekao je Isaković i dodao da u Veneciju ide s nadom da će film osvojiti Zlatnog lava.

Pročitajte još:

Naš glumac pričao je i o svom odnosu prema bivšoj Jugoslavji istakavši da je to  bila i ostala njegova domovina.

– Duboko u sebi nikad nisam mogao pristati ni na kakve podele među našim narodom. Mi pripadamo, ako ne istom, onda veoma sličnim narodima. Nikad nisam merio da li ću neku ulogu prihvatiti, jer treba da igram Srbina, muslimana ili Hrvata. Sve te uloge prihvatao sam, isključivo, ako je moguće, da kroz umetnost kojom se bavim, na određen način, pokušam pomiriti sve te naše zavađene narode. Sad već u ovom sumanutom trenutku, posle 30 godina, mi ne možemo da se oslobodimo tog rata. Svi mi moramo prihvatiti stvari koje su se desile i u najboljem duhu oprostiti jedni drugima – kaže Isaković.

Kao što smo ekskluzivno pisali Boris Isaković u seriji “Porodica”, čije je snimanje nedavno završeno, igra bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, dok u seriji “Vreme zla” tumači ulogu zloglasnog upravnika logora Banjica tokom Drugog svetskog rata, Svetozara Vujkovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare