Milan Marić i Čedomir Jovanović, Foto:Christoph Soeder / AFP / Profimedia/Zoran Lončarević

Ulogu Čedomira Jovanovića u igranoj seriji “Porodica”, scenariste i reditelja Bojana Vuletića, trebalo bi da tumači Milan Marić, saznaje Nova.rs.

Kao što smo ekskluzivno objavili Miloševića igra Boris Isaković, dok će lik njegove supruge i predsednice JUL-a Mirjane Marković otelotvoriti naša velika glumica Mirjana Karanović.

Petodelna serija “Porodica” obrađuje dešavanja u porodici bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića pre nego što će biti uhapšen, u čemu je lider LDP aktivno učestvovao.

Čedomir Jovanović je pregovore o predaji u vili “Mir”, s čovekom koji je vise od decenije odlučivao o životu i smrti u ovoj zemlji, opisao u svojoj knjizi “Moj sukob s prošlošću” (Dan graf /Danas 2005).

“Ponovo sam otišao kod Miloševića i proveo celu noć u razgovoru s njim. Razgovarali smo u kući koja je sve vise postajala njegova vučja jama u kojoj još uvek pokušava da sačuva ono što je ostalo od imitacije života” (…) “Miloševićeva supruga je rekla da je sve što nudim prevara i da ništa od toga ne dolazi u obzir. Počela je da viče na Miloševića, a on joj je rekao da pokušava da nađe neko rešenje. Nije više bila spremna da ga sluša…”, napisao je između ostalog Jovanović.

Milan Marić (30) jedan je od najistaknutijih domaćih glumaca novije generacije. Na Berlinskom filmskom festivalu 2019. godine proglašen je “Evropskom zvezdom budućnosti”. Marićeva evropska zvezda zasjala je godnu dana ranije na istom kada je prikazan ruski film “Dovlatov” u kom je mladi srpski glumac odigrao svoju prvu veliku ulogu tumačeći pisca Sergeja Dovlatova.

Poslednjih godina gledali smo ga u serijama “Državni službenik”, “Besa”, “Jutro će promeniti sve”, “Žmurke” kao i u predstavama “Mali mi je ovaj grob”, “Gospođica”, “Zašto je poludeo gospodin R”, “Lorencačo”, “Sudnji dan”…

Pročitajte još:

Tokom vanrednog stanja Marić je dao intervju za naš portal u kom je govorio o svom viđenju našeg društva i sveta u svetlu pandemije koronavirusa koja nas je zadesila,

Pripreme za početak snimanja serije “Porodica” su uveliko u toku, a prema rečima Bobana Jevtića, kreativnog direktora producentske kuće “Fajerflaj” (Firefly) koja stoji iza ovog projekta, prva klapa bi trebalo ida padne sredinom juna (pominje se 11. jun kao datum početka snimanja)

I glumci i reditelj obavezali su se ugovorm da tokom rada neće davati izjave o seriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare