Foto: Printscreen/YouTube, Wikipedia/Muzej Istorije Jugoslavije, Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac Boris Isaković, osim što će igrati Slobodana Miloševića u “Porodici”, trebalo bi da se pojavi i u seriji “Vreme zla”, gde će igrati Svetozara Vujkovića, zloglasnog upravnika logora Banjica tokom Drugog svetskog rata, saznaje portal Nova.rs.

Boris Isaković, jedan od najboljih domaćih glumaca srednje generacije, podjednako je tražen i u pozorištu, i na filmu, i na televiziji. Publika je mogla da ga pre zatvaranja pozorišta gleda u naslovnoj ulozi u „Zašto je poludeo gospodin R“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, za šta je i nagrađivan u zemlji i inostranstvu, filmska publika je mogla da ga vidi u ulozi direktora centra za socijalni rad u filmu „Otac“ Srdana Golubovića, nagrađenom na Berlinalu, prošle godine i rame uz rame sa Emom Tompson i Emilije Klark kao glavu porodice u svetskom filmskom hitu „Poslednji Božić“ Pola Figa, a do kraja godine trebalo bi publika da ga vidi u glavnoj ulozi u filmu „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića i u serijama „Močvara“ i „Kosti“.

Snimanje serije „Vreme zla“ po trilogiji romana Dobrice Ćosića („Vernik“, „Grešnik“ i „Otpadnik“) trebalo bi da počne u prvoj nedelji avgusta. Idejni tvorac serije Goran Šušljik ispričao je nedavno za naš portal da su kastinzi u toku, a da se pored članova porodice Katić i drugih likova iz romana u epizodama pojavljuju i pojedine istorijske ličnosti.
Jedna od njih biće i Svetozar Vujković, saradnik Gestapoa i beskrupulozni upravnik logora na Banjici, a producenti serije tu su ulogu namenili Borisu Isakoviću.

Isaković je se već pojavljivao u ulogama istorijskih ličnosti. U TV filmu „Zajedničko putovanje“ (2002) igrao je Vuka Karadžića, nedavno je u „Senkama nad Balkanom“ igrao Milana Stojadinovića, ministra finansija i predsednika vlade u Kraljevini Jugoslaviji, a namenjena mu je i uloga Slobodana Miloševića.

Ivan Bekjarev kao Svetozar Vujković u seriji „Banjica“, Foto: Printscreen/YouTube

Svetozara Vujkovića je u TV seriji „Banjica“ igrao Ivan Bekjarev i ta uloga jedna je od dve koje su mu obeležile karijeru. Zanimljivo je da je 1984. godine, kada je serija „Banjica“ prikazivana na televiziji, Bekjarev proglašen za TV ličnost godine u tadašnjoj Jugoslaviji.

Bekjarev je u intervjuu „Politici“ pre tri godine rekao da se za tu ulogu pripremao čitajući zapisnike sa suđenja Vujkoviću i da je u njima „uočio da se Vujković bojao samo svoje žene“, a „Banjicu“ je nazvao jednom od naših najboljih serija i rekao da mu je žao što se, uprkos tome što je tema teška, ta serija ne reprizira.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare