Boris Isaković, Slobodan Milošević/Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, EPA/MAJA ILIC

Jedan od najboljih domaćih glumaca srednje generacije, Boris Isaković, tumačiće ulogu Slobodana Miloševića u seriji "Porodica" reditelja i scenariste Bojana Vuletića, ekskluzivno saznaje Nova.rs.

Autori: Miona Kovačević, Milojko Božović

Kao što smo juče objavili, Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković igraće Mirjana Karanović.
Isaković i Karanović već su bili partneri na filmu i to u debitantskom rediteljskom ostvarenju Mirjane Karanović „Dobra žena“ iz 2016. godine, a glumili su zajedno i u Vuletićevom „Rekvijumu za gospođu J“.

Serija „Porodica“ prati poslednje dane na slobodi bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije pred izručenje Hagu 2001. godine. Kako saznajemo, jedan od aktera Miloševićevog hapšenja, Čedomir Jovanović, mogao bi da se pojavi kao tumač neke od epizodnih uloga u seriji.

Boris Isaković (1966) ostvario je više zapežnih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Za ulogu u .predstavi „Zašto je poludeo Gospodin R“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta nagrađivan je na festivalima u zemlji i inostranstvu. Publika je nedavno mogla da ga vidi i u filmu Srdana Golubovića „Otac“ gde na autoritativan način tumači lik socijalnog radnika koji manipuliše tuđim životima. Pored „ozbiljnih“ dramskih uloga, Isaković se iskazao i kao vrstan komičar.

Boris Isaković, poklon posle premijerie filma „Otac“ na“Festu/Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedan od vrhunaca njegove međunarodne karijere do sada je svakako bila uloga u drami/romantičnoj komediji „Poslednji Božić“ (Last Christmas) Pola Figa gde je glumio uz dve vrsne britanske glumice. Igrao je Ivana, supruga Eme Tompson i oca Emilije Klark, glavu porodice koja se doselila u Veliku Britaniju iz Hrvatske.
Ema Tompson i njen muž Greg Vajz bili su autori scenarija za film, inače omažu pesmama Džordža Majkla, za koji je muzičar dao svoj blagoslov Emi neposredno pred smrt.

Boris je rekao da je to za njega billo božanstveno i značajno iskustvo koje ga je razmazilo.
– Video sam kako može da izgleda kada se isključivo bavite svojim poslom i sve je usmereno na to, dok kod nas ideš da namestiš svetlo i sređuješ ovo ili ono. Tamo je to sve regulisano, odmah uskočite u svoju profesiju. Svi smo jedna glumačka familija – ovim rečima je Boris opisao svoj rad na filmu koji je prošle godine bio veliki hit i zaradio viš od 120 miliona dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta.

Još jedno veliko ime iz glumačke ekipe serija „Porodica“ za koje smo saznali je Svetlana Ceca Bojković koja igra simpatizerku Slobodana Miloševića.

Prvobitna zamisao je da serija „Porodica“ ima pet nastavaka. Snimanje je trebalo da počne u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja prolongirano za leto. Trenutno kao datum početka figurira 11. jun, Producent je kuća „Fajerflaj“ (Firefly).