Održana premijera predstave "Rake" na Letnjoj sceni BDP-a Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Premijera predstave "Rake", po drami mlade autorke Sofije Dimitrijević u režiji Dajane Josipović održana je sinoć na Letnjoj sceni BDP u okviru projekta "Novi glasovi".

U fokusu ove izuzetne predstave je priča o generaciji koja raste u sredini čvrsto utemeljenoj na neoborivim konzervativnim pravilima mišljenja i ponašanja.

Održana premijera predstave „Rake“ na Letnjoj sceni BDP-a Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kako je publika sinoć imala prilike da vidi na Letnjoj sceni BDP-a, pojedinac, ukoliko pruži bilo kakav vid otpora u znak borbe za neke male, ali žive, lične ideale, u takvoj sredini biva osuđen na ponižavanje.

Održana premijera predstave „Rake“ na Letnjoj sceni BDP-a Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Autorsku ekipu činili su dramaturg Arsenije Štimac, scenograf Itana Šestović dok je za kostime bila zadužena Smiljka Babić. Muziku za predstavu je napisao kompozitor Luka Lukić.

Kompleksnu i uzbudljivu predstavu pred publikom su oživeli glumci Jovan Simeunović, Andrija Marković, Petar Lazarević, Arsenije Arsić, Pavle Ivanović, Anja Jovanović, Mila Protić, Aleksandra Urošević, Una Rakić i Mila Lalović. Publika je dugim aplauzom pozdravila protagoniste ove predstave.

Bonus video: Milan Caci Mihailović „Uspomenar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare