Najveći i najskuplji električni Mercedes predstavlja najaerodinamičniji serijski automobil ikada, pa se može reći da ovaj vrhunac nemačkog inženjeringa sigurno ulazi u užu konkurenciju za najbolji automobil na svetu trenutno. Međutim, kao i kod svakog automobila, i kod Mercedesa EQS smo našli neke mane, a o čemu se radi, možete pogledati u video snimku iznad.

Kada je Mercedes EQS premijerno predstavljen prošle godine, po mnogim karakteristikama je bio najbolji ikada. Koeficijent otpora vazduha od svega 0,20 Cd doneo mu je titulu najaerodinamičnijeg serijskog automobila svih vremena, a baterija kapaciteta 107,8 kWh je bila najveća ikada u jednom proizvodnom modelu.

Naš prvi utisak je bio impresivan. Izgled spoljašnjosti je dosta privlačniji uživo nego na fotografijama, dok je unutrašnjost priča za sebe. Hyperscreen širine 1,41 metara se sastoji od tri ekrana, pa čak i suvozač ima displej za sebe na kojem može da prati informacije o vožnji, pušta muziku, ili gleda TV. Mercedes EQS je električni pandan S-Klasi, ali je jedan korak ispred što se moderne tehnologije tiče. Luksuz i komfor su kao kod najluksuznije limuzine proizvođača iz Štutgarta, a nešto veće dimenzije donose i više prostora u kabini, kao i veći prtljažnik.

Međutim, pronašli smo i neke mane kojima nije mesto na ovako kvalitetnom i skupom automobilu. Ipak, vrline nadoknađuju sve nedostatke, a kako se ovaj automobil vozi, koliki je domet, ali i koja je cena, pogledajte u videu na početku ovog teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (3)