Dobre i ne tako dobre strane nove Mercedesove C-Klasse VIDEO

Auto 05. jun. 202222:24
Podeli:

Odavno već znamo da se automobili, pa ni veš mašine, a ni druga tehnička roba više ne pravi da traje 20 godina. Ljubitelji starih automobila nove modele nazivaju "plastikanerima" s pravom. Međutim, nešto važno se s tim "plastikanerima" i dobilo, a to je značajno povećana bezbednost putnika. Sa sistemima koji čuvaju živote Mercedes vrlo često prednjači, dok bi po pitanju te plastike mogao da povede malo više računa, pa da ne moramo u skupocenim automobilima da nailazimo na jeftine delove. Testirali smo novu C-Klasu, u verziji koja košta nešto preko 70.000 evra, pa u kratkom videu iznad pogledajte šta smo pohvalili, a šta smo zamerili.

Nova Mercedesova C-Klasa najviše od svih do sada podeseća na prestižnu krstaricu S-Klasu. Tu svakako mislimo na dizajn i na tehnologije koje je dobila.

Verzija na našem testu bila je izuzetno bogato opremljena, pa se ni najrazmaženiji bogati kupci u njoj ne bi požalili na broj komfornih funkcija.

Pod haubom je bio motor kakav se u našoj zemlji i dalje traži i ceni, a to je dvolitarski dizel sa 200 konjskih snaga, koji snagu putem devetostepenog automatskog menjača prenosi na sve točkove.

Vrhunska udobnost, korektna potrošnja goriva i atraktivan dizajn su karakterstike koje odlikuju novu C-Klasu u verziji 220d, dok pojedine "sitnice" koje smo pronašli baš i ne priliče vozilu za koje treba izdvojiti preko 70.000 evra. Više o tome saznajte u kratkom videu na početku ovog teksta, gde smo istakli i početnu cenu, utiske iz vožnje, kao i druge detalje nemačkog noviteta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar