Fiat Panda Cross je „Najbolji krosover 2020. godine“

Auto 14. jan. 202110:51 > 11:01
Podeli:
Foto:ALDO_FERRERO/FIAT

Četvrtu godinu zaredom, Panda Cross osvaja titulu „Najbolji krosover“ u izboru britanskog časopisa „4x4“. Žiri sačinjen od stručnjaka za 4x4 modele, izabrao je Pandu Cross zbog toga što omogućava pravu terensku vožnju, agilna je i ima dobar motor.

Panda je već osam godina za redom jedan od najpopularnijih modela u Italiji, zajedno sa svojim rođakom, modelom 500. U 2020, njegovoj 40. godini, model Panda je zabeležio najveći rast ikada u svom segmentu u Evropi (+3,8%) i najveći tržišni udeo u svojoj istoriji (18%).

Saznajte još:

Nakon godine jubileja i predstavljanja Pande Hybrid, osveženja game i postizanja najboljih tržišnih rezultata u istoriji, sada stiže još nagrada. Četvrtu godinu zaredom, Panda Cross je proglašena za „Najbolji krosover“ od strane britanskog časopisa „4×4“.

Alan Kid, urednik ovog magazina, rekao je da Panda Cross nastavlja da osvaja njihove 4×4 nagrade uprkos žestokoj konkurenciji.
„Ništa ne može da parira klasiku brenda FIAT u pogledu terenskih mogućnosti, performansi na putu, ili upečatljivom izgledu. Ljudi koji žive na planinama ili koji imaju hladne zime kupuju ovakva vozila jer je terenska vožnja deo njihovog načina života. Možda je mala, ali Panda ima odličnu trakciju i neverovatne mogućnosti manevrisanja. Panda Cross je idealan gradski automobil koji je spreman da se pretvori u heroja za puteve van asfalta za tren oka.“, kazao je.

Foto:ALDO_FERRERO/FIAT

Saznajte još:

Časopis „4×4“ je jedini specijalizovani časopis za 4×4 automobile i pik-apove u Velikoj Britaniji i njegova godišnja nagrada je referentna tačka u sektoru već više od 25 godina. Tim specijalista za 4×4 vozila ocenjivao je široku ponudu vozila koja čine ovu klasu, analizirajući sve, od komfora i kvaliteta do terenskih performansi i troškova kupovine i vlasništva.

Ova pobeda dodaje se na dugu listu postignuća modela FIAT Panda, uključujući to što je bio prvi automobil u segmentu koji je osvojio nagradu „Automobil godine“ 2004. godine, prvi gradski automobil koji se popeo na nadmorsku visinu od 5.200 i koji je stigao do kampa u podnožju Everesta, i prvi gradski automobil sa 4WD tehnologijom.

Foto:ALDO_FERRERO/FIAT

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar