Moparov Jeep Gladiator ide svuda i nosi sve sa sobom

Auto 05. nov. 202012:52
Podeli:
Foto: Mopar/Promo

Poznata američka izložba automobila i opreme, Sema Show, ove godine se usled korona virusa prvi put održava virtuelno. Tako su brojni proizvođači i tjuneri prikazali svoje specijalne modele online. Jedan od zanimljivijih projekata je potpuno novi koncept modela “jeep gladiator” kog je predstavio Mopar tim iz SAD.

Koristeći Jeep Performance delove (JPP) i posebne dodatke, tim Mopar u SAD je pretvorio “jeep gladiator” u zabavno koncept-vozilo za bicikliste. Koncept naziva Top Dog predstavljen je za SEMA360 šou, koji je virtuelno izdanje poznatog Sajma u Las Vegasu.

Ovaj “jeep” je spreman da ide bilo gde, a namenjen je strasnim ljubiteljima brdskog biciklizma. U K-9 plavoj boji, Top Dog proširuje opcije nošenja tereta u robusnom pikapu, uklanjanjem standardne tovarne kutije i zamenjujući je posebnim PCOR tovarnim sistemom niskopodne prikolice.

Foto: Mopar/Promo

Sa suvozačeve strane tovarnog sistema, biciklisti mogu bezbedno da u posebnim odeljcima na izvlačenje odlože alate i zalihe koje su im potrebne na stazama. Velike unutrašnje police, spoljašnji prekidači za svetlo i dodatni izvori napajanja su na dohvat ruke.

Foto: Mopar/Promo

Sa vozačeve strane tovarnog sistema, nalazi se frižider na baterije i električni roštilj.

Foto: Mopar/Promo

Iznad kabine, dve rešetkaste strukture predstavljaju dodatni tovarni prostor za alat i opremu. Dodatna konceptna dupla prednja svetla su postavljena sa obe strane, a komplet podloga za poboljšanje trakcije su takođe zakačeni za tovarne rešetke. Držač ima duple nosače za bicikl.

Foto: Mopar/Promo

Ovo pravo terensko vozilo koristi i JPP komplet za podizanje, ima “fox” amortizere, 17-inčne felne i BF Goodrich KM3 gume za blato, a blatobrani su čelični.

Pod haubom je snažni 3,6-litarski Pentastar V6 motor sa 285 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta, uparen sa TorqueFlite 8-stepenim automatskim menjačem.

Saznajte još:

JPP Rubicon branik štiti prednji deo i ima 2-inčnu čeličnu zaštitnu rešetku, inspirisanu konceptom Jeep J6 i ekskluzivno JPP Rubicon Warn vitlo kapaciteta od preko 3.600 kg, koje sadrži Spydura sintetički konopac od 30 metara.

Hauba ima crne Mopar zatvarače sa Jeep Willys logotipom. Tu je i JPP “disaljka” za situacije kada terenski uslovi ugroze normalne vazdušne otvore. Par 5-inčnih terenskih LED svetala postavljenih na dnu A-stubova pomažu u osvetljavanju staze.

Drugo JPP Warn vitlo je postavljeno na zadnji deo “gladiatora top dog”. Odmah iznad zadnjeg vitla, ladica na izvlačenje sadrži sklopive merdevine koje se koriste za pristup duplom stalku za bicikla.

Foto: Mopar/Promo

Spoljašnja kombinacija boja se nastavlja se i u kabini, na instrument tabli koja je ista kao boja karoserije. Takođe, crna Katzkin kožna sedišta, nasloni za ruke, obloga ručice menjača, volan i ručna kočnica naglašeni su plavim šavovima.
Mopar navlake za papučice od nerđajućeg čelika sa crnim gumenim ulošcima su tu za bolje prianjanje.

Foto: Mopar/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar