Foto: Credit line: Gökhan Bozkaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Na društvenim mrežama ovih dana proširila se vest da ispred jednog kafića u Staroj Pazovi ulične pse polivaju vrelom vodom samo zato što leže u bašti lokala.

Na Tviter profilu @jefrosima7 pojavila se ova informacija, uz skrinšot Instagram profila „udruzenjefoxi“ gde se tvrdi da su već dva psa polivena vrelom vodom ispred ovog kafića.

Pročitajte još:

Ispod fotografije psa koji je u ranama od, pretpostaljamo, opekotina, piše i kako je slučaj prijavljen policiji, da su date izjave, te da će dalje biti prosleđeno tužiocu, ali i kratak opis o zdravstvenom stanju psa.

„Ovo je već drugi pas, koji je poliven vrelom vodom ispred lokala M38. Da li može bolesnije i opakije da se nanese bol i povrede ulični psi? Ovo su teške i vrlo bolne opekotine!

Ako neko hoće da otera pse ispred svog lokala, isto bi uradio sa hladnom vodom, polivati živa bića vrelom vodom nije normalno!

I drugi pas je veterinarski zbrinut, smešten privremeno i pod terapijom antibiotika“.

Foto: Instagram/udruzenjefoxi

Kontaktirali smo sadašnjeg vlasnika kafića M38 Milana Đakovića koji nam je kratko odgovorio.

„To što se proširilo po mrežama nije tačno. Ja prvi osuđujem takvo ponašanje, čak sam i uplatio novac za te pse“, rekao nam je Milan.

Foto: Instagram/udruzenjefoxi

Za sve one koji su u mogućnosti da novčano pomognu psima za lečenje mogu uplatiti novac na dinarski račun udruženja Foxi: 265-6610310001116-94.

***

BONUS VIDEO: Napušteni psi pretnja po meštane Šarbanovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare